Poznati filmski i pozorišni glumac Ivan Tomić studentima Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ održao je radionicu javnog nastupa i dikcije. Kroz interaktivne i praktične vežbe studenti su imali priliku da nauče kako da ovladaju scenom.

U sigurnom okruženju i pozitivnoj atmosferi studenti su naučili kako se pravilno koristi glas prilikom javnog nastupa, kroz praktičan rad pobeđivali strah od treme i na pravi način prezentovali poruke publici.

Studentkinja treće godine Fakulteta za sport na studijskom programu Sportsko novinarstvo Sara Đorđević kaže da je znanje koje je stekla učešćem na ovoj radionici vrlo korisno i primenljivo u praksi.

– S obzirom na to da sam nedavno počela da radim na RTS-u, vežbe dikcije su mi veoma korisne i sigurna sam da će mi pomoći da budem sigurnija i jasnija kada budem čitala tekstove za priloge na televiziji – rekla je Sara.

Značaj dobrog izražavanja, poznavanja pravila i prakse govorništva se u vreme u kome živimo ne spori, jer je jasno da su u pitanju osnovne veštine koje pomažu u ostvarivanju poslovnih i životnih ciljeva.

– U savremenom svetu stalnog i intenzivnog komuniciranja, predstavljanja ideja i poslovnih rezultata od nas, ne samo da se očekuje da prezentujemo efektno, već i da naša prezentacija ostavi jak utisak i izdvoji se ostalih. Ukoliko u tome uspemo mnoga vrata nam se otvaraju. Pridobijamo ljude, motivišemo zaposlene i ostavljamo jak utisak na poslovne saradnike. Ipak, veliki broj ljudi ima problem sa javnim nastupom. Zato smo osmislili radionice javnog nastupa i uveren sam da će sve ovo u značajnoj meri koristiti studentima vašeg Fakulteta – objasnio je Ivan Tomić, koji je široj javnosti postao poznat igrajući u serijama „Ubice mog oca“, „Istine i laži“ i pozorišnim predstavama „Vidimo se u Den Hagu“ i „Ne igraj na Engleze“.

Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ permanentno se trudi da svojim studentima omogući da usvajaju različita znanja i veštine koji su u vezi sa nastavnim jedinicima i koje mogu da donesu mnogo toga pozitivnog u budućim karijerima. Ova radionica je bila samo jedna u nizu, a sa ovom ustaljenom praksom Fakultet za sport će nastaviti i u budućnosti.