Decenijama unazad postavljena maksima da ukoliko želiš uspeh u košarci moraš imati Srbina za trenera iz godine u godinu se potvrđuje kao nepisano pravilo. Još jedan neumioljiv dokaz ovoj tezi je i podatak da će u finalu Evropskog košarkaškog prvenstva, čija se završnica igra u Istanbulu, pored reprezentacije Srbije koju predvodi Aleksandar Đorđević biti i selekcija Slovenije na čijem čelu je još jedan srpski stručnjak – Igor Kokoškov.

Za dobre poznavaoce košarkaških prilika u Srbiji ovi podaci svakako nisu začuđujući ako se zna kvalitet rada Udruženja košarkaških trenera Srbije koje vodi računa o struci, a posebno o edukaciji mladih trenera.

Na osnovu sporazuma o međusobnoj saradnji, a u cilju unapređenja stručnog rada u košarci na osnovu Zakona o sportu, naš Fakultet i Udruženje košarkaških trenera Srbije raspisali su konkurs za upis polaznika na programu stručnog osposobljavanja za operativnog trenera u košarci.

Upravo bi ovo mogao da bude privi korak, za sve one koji vole košarku i imaju sklonosti ka trenerskom poslu, na putu koji bi mogao da ih odvede do neslućenih visina. Jer, primera o našim uspešnim i trofejnim košarkaškim trenerima u svetu je mnogo.

Program stručnog osposobljavljanja obuhvata 240 časova, a prijavljavljivanje kandidata je svakog radnog dana od 09.00 do 16.00 časova u kancelariji UKTS (tel: 011/3400 851, 011/3400 852, ukts@ukts.rs) Sazonova 83 u Beogradu ili na Fakultetau za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ (011/404 40 52, 011/404 40 50, info@fzs.edu.rs)  u ulici Narodnih heroja 30 na Novom Beogradu. Rok za prijavu ističe 20.10.2017. godine.

Nastava se izvodi četvrtkom i petkom od 17.00 do 20.45 i vikendom od 90.00 do 17.00 sati na Fakultetu za sport. Polaznici koji sa uspehom savladaju program, polože završni ispit i dobiju odgovarajuće Uverenje, steći će pravo za dobijanje Dozvole za rad Košarkaškog saveza Srbije, u skladu sa Zakonom o sportu i Plave licence UKTS-a.

Stekni znanje od najboljih stručnjaka i započni svoji trenersku karijeru.