Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ veoma često je u prilici da svojim studentima omogući vrhunske gostujuće predavače. Mnogobrojni uspešni sportisti, sportski stručnjaci, menadžeri i sportski novinari držali su zanimljiva predavanja i studentima prenosili deo svog znanja i bogatog iskustva. Božidar Maljković, Svetislav Pešić, Dejan Savić, Aleksandar Boričić, Slobodan Branković, Miodrag Ražnatović, Vladimir Stanković… neka su od najzvučnijih imena sa dugačke liste vrhunskih stručnjaka u svojim oblastima koji su održali predavanja na našem Fakultetu.

U sredu, 15. maja ponovo ćemo za gostujućeg predavača imati veoma poznatog i uspešnog sportistu. Reč je o Aleksandru Saši Pavloviću nekadašnjem NBA košarkašu koji je 10 godina sa dosta uspeha igrao u najjačoj ligi sveta, a tokom bogate karijere branio je i boje Partizana, Panatinaikosa i Budućnosti. Pavlović je 2003. godine izabran kao 19. pik NBA drafta, od strane Jute Džez.  Bio je saigrač Lebrona Džejmsa u Klivlendu, a igrao je još za Minesotu, Dalas, Nju Orleans, Boston i Portland.

U jeku ovosezonskog NBA plej-ofa Pavlović će govoriti na temu „INSIDE NBA“, a predavanje će se održati u sredu, 15. maja u Amfiteatru 1 sa početkom u 13 sati.

– Veliko mi je zadovoljstvo što ću moći da razgovaram sa studentma Fakulteta za sport, mladim ljudima koji su se opredelili da u budućnosti rade u sportskoj industriji i da im prenesem neke zanimljive detalje iz NBA lige koji su možda manje poznati široj javnosti – poručio je Saša Pavlović.