Fakultet za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla” nastavlja da pruža najbolju moguću praksu svojim studentima. Najnoviji primer je saradnja sa Odbojkaškim savezom Srbije.

Anđelija Ratić i Dušan Krstić, studenti druge godine na studijskom programu Sportsko novinarstvo, već nekoliko meseci učestvuju u radu krovne organizacija odbojkaškog sporta u Srbiji.

Odbojkaški savez Srbije je tražio volontere za Evropsko prvenstvo za žene, koje se održava u avgustu. Nekoliko nas sa studijskog programa Sportsko novinarstvo se prijavilo, a primljeni smo Anđelija i ja. Anđelija je dobila zadatak da se bavi društvenim mrežama, dok sam ja na početku pisao kratke izveštaje sa utakmica Lige nacija za Viber zajednicu Odbojkaškog saveza Srbije. Nedavno sam počeo da pišem i za sajt Saveza. Za sada je sve sjajno“, kaže Dušan Krstić.

Veliku pomoć u radu imali su u prethodno stečenom znaju na Fakultetu za sport.

Mislim da smo imali odličnu bazu sa predavanja na Fakultetu. Kada se to spoji sa praksom i učenjem od velikana sportskog novinarstva, kao i kontakt sa vrhunskim sportistima, dobije se iskustvo, koje je od neprocenjivog značaja za mladog studenta“.

U Odbojkaškom savezu Srbije dočekao ih je Novica Sarić, čovek koji je godinama pres direktor i portparol OSS.

Imamo sreću da radimo sa Novicom. Svi u poslu znaju kakav je novinara, a pre svega kakav je čovek. Kada radite sa njim nema pritiska, uvek je opuštena atmosfera i sa te strane sam prezadovoljan. Ipak kada Novica kaže da se radi, onda se radi, a mi se trudimo da se maksimalno posvetimo zadacima koje dobijemo“.

Već su naši studenti uživo ispratili nekoliko važnih događaja u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije.

Anđelija i ja smo prisustvovali ceremenoiji povodom 20 godina od kako je Zoran Terzić postao selektor ženske seniorske reprezentacije Srbije, da budemo na žrebu za Evropsko prvenstvo, kao i da pratimo utakmice skoro svih selekcija, radili smo intervjue sa odbojkašicama. Očekivanja koja sam imao kada sam počinjao da volontiram u Odbojkaškom savezu Srbije odavno su premašena“, istakao je Dušan Krstić.

Novica Sarić je zadovoljan radom studenata Fakulteta za sport.

Anđelija i Dušan su došli sa dobrim teorijskim znanjem. Međutim, znamo da teorija i praksa nisu isto. Trebalo im je malo vremena da se naviknu, da uđu u „štos“. Anđelija kao aktivni sportista se vrlo brzo privikla na ambijent, a i njen zadatak da se bavi društvenim mrežama za nijansu je lakši. Dušan je sve bolji i bolji. Već postavlja i vesti na sajt. Oboje slušaju, prihvataju savete i to je najbolji način da uspeju u ovom poslu“.

Pres direktor OSS ističe da ima puno poverenje u Anđeliju i Dušana.

Bili su na evropskim kvalifikacijama za pionire u Kragujevcu. To im je na neki način bilo „vatreno krštenje“ na jednom događaju. Stvarno se razvijaju u pravom smeru i do Evropskog prvenstva za žene biće osposobljeni da ispune sve zadatke koji se pred njih postave. Anđelija i Dušan su primer da je saradnja Odbojkaškog saveza Srbije i Fakulteta za sport sjajna i verujem da će se nastaviti i u budućnosti“, rekao je Novica Sarić.