Ogroman uspeh ostvarila je Anja Obradović na Svetskom prvenstvu u džudou u Budimpešti. Studentkinja Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, na studijskom programu Trener u sportu, osvojilla je bronzanu medalju u kategoriji do 63 kilograma i stigla do najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri.

Reprezentativka Srbije je imala neverovatan dan u glavnom gradu Mađarske, tokom koga je upisala pet pobeda i samo jedan poraz. U grupi je Anja prvo savladala Italijanku Centraćio, zatim je slomila otpor Nemice Trajdos, a onda je dobila i Australijanku Haker.

Došla je na korak do polufinala, ali je na poslednjoj stanici zaustavila Holanđanka Vermer. Obradovićeva je otišla u repesaž, gde je imala dve borbe za mesto na postolju. Tu je Anja zablistala. Prvo je bila bolja od Kubanke Del Toro Karvahal, a onda je u meču za odličje pobedila i Venecuelanku Barios.

Bronzom u glavnom gradu Mađarske, naša studentkinja je nastavila fantastičan niz rezultata koje je imala u mlađim kategorijama. Ima već tri odličja sa planetarnih šampionata, a i aktuelna je evropska vicešampionka u juniorskom uzrastu.

Ovom pobedom Anja je značajno uvećala šanse da se pojavi na Olimpijskim igrama u Tokiju. Za bronzu je dobila 1000 bodova na Svetskoj rang listi i trenutno je vodeća na listi takmičarki u borbi za jednu kontinetalnu kvotu.

Uspeh je za Fakultet za sport još veći, jer je Anjin trener Nemanja Nikolić, diplomac na našem Fakultetu. Od sjajnog tandema se u budućnosti može očekivati osvajanje velikog broja medalja na najvećim takmičenjima.

FOTO: IJF