Miloš Dragović apsolvent je na našem Fakultetu na studijskom programu Menadžment u sportu. Takođe, Dragović je najbolji crnogorski atletičar srednjih i dugih pruga i još jedan u nizu dokaza da profesionalno bavljenje sportom ne mora da trpi na uštrb obrazovanja. U prilog tome najbolje govori njegovi rezultati.

Nakon što je krajem 2019. godine u Beogradu postavio novi crnogorski rekord u dvorani na 1.000 metara, minulog vikenda Dragović je na istom mestu postavio novi rekord – ovog puta na 3.000 metara.

Na dvoranskom prvenstvu Srbije stazu dugu 3.000 metara Miloš je istrčao u vremenu 8:57,85, čime je postavio novi crnogorski rekord, koji je i ranije bio u njegovom vlasništvu, ali sa rezultatom 8:59,06. Državni rekord Crne Gore u ovoj disciplini popravio je za više od dve i po sekunde i time dokazao da se nalazi u sjajnoj formi.

– Zadovoljan sam nastupom u Beogradu. Dobro sam trenirao, a jedan od ciljeva i bio je da napadnem crnogorski rekord. Delovao sam dosta dobro, sjajna konkurencija pogurala me je da odradim dobru trku i na kraju sam došao do rekorda. Ipak, vjerujem da mogu još bolje, iako sam oborio rekord siguran sam da mogu da napadnem i vreme 8:50,00, što bilo izvanredno – naglasio je Dragović.

Milošu Dragoviću čestitamo na rekordu i želimo još mnogo uspeha u nastavku sportske karijere.