Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ veoma uspešno srađuje sa Vaterpolo savezom Srbije, pre svega na polju stručnog osposobljavanja trenera. U velikom afmiteautru našeg Fakulteta održan je trenerski seminar u organizaciji Stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije. Biranim rečima, sve učesnike ovog seminara pozdravila je prof. dr Ivanka Gajić, dekan Fakulteta za sport, odziv je bio izvanredan, a na skupu je bilo preko 140 stručnjaka koji su pratili četvoročasovna izlaganja.

Posle uvodnog izlaganja novog predsednika Stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije Gorana Rađenovića, najviše pažnje privukao je selektor Dejan Savić, koji je dočekan i ispraćen aplauzom. Trener koji je sa našom reprezentacijom osvojio sve što se moglo osvojiti jasno je izneo niz stvari kojima bi trebalo struka da se bavi u narednom periodu. Od kompletne sistematizacije i standardizacije rada u mlađim kategorijama, do nekih pitanja vezanih za fizičke pripreme, traženja rešenja u nekim segmentima igre, saradnje sa sudijama…

U odličnoj diskusiji su učestvovali Aleksandar Krstonošić, Živislav Živanović, Igor Gočanin, Dejan Jovović, Dragana Ivković… Savić je izrazio spremnost da bude na raspolaganju svim trenerima i pozvao mlade stručnjake da se ne ustručavaju ako postoje neke dileme u radu.