Beograd, 20. 12. 2016.

bojan-dosen1

Na nedavno održanom Evropskom klupskom prvenstvu u džudou, koje je organizovano u Beogradu, učestvovalo je 14 timova u ženskoj i 18 u muškoj konkurenciji iz čak 12 zemalja Starog kontinenta. Ovo je bilo izuzetno kvalitetno takmičenje na kojem smo imali priliku da vidimo nekoliko olimpijskih, evropskih i svetskih šampiona. Samim tim kvalitet borbi je bio izuzetno visok, jer im je naša prestonica pružila šansu da krunišu sezonu. Uspešno su završili godinu i džudisti DŽK Crvena zvezda, na čelu sa našim studentom, Bojanom Došenom, osvojivši srebrnu medalju na ovom prestižnom takmičenju nakon poraza u finalu od ruskog Nju Strima.

Trofejni tim Crvene zvezde bio je na korak od trijumfa u Ligi šampiona. Samo osam sekundi je nedostajalo da crveno-beli postanu klupski šampioni Evrope u džudou. U meču odluke, u beogradskoj hali Aleksandar Nikolić,  Dimitrij Gerasimenko se lavovski borio u duelu sa superteškašom Rusom Mihaljinom. Popularni Dima je i ovoga puta pokazao da je borac svetske klase i u meču sa odličnim Mihaljinom nedostajalo je samo malo sportske sreće da dovede Crvenu zvezdu do najvišeg stepenika pobedničkog postolja. Ipak je Nju Strimu donelo krunu najboljeg na Starom kontinentu.

Našem studentu čestitamo na hrabrim borbama i ovom velikom sportskom uspehu uz želju da nastavi sa sjajnim borbama i u predstojećim sezonama.