Sa reprezentacijom Srbije osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu 2009. godine, a dres nacionalnog tima nosio je i na Svetskom prvenstvu 2006. kao i na Univerzijadi 2003. gde se okitio zlatnim odličjem. Iza sebe ima bogatu karijeru, igrao je u velikom broju klubova, a sada je jedan od vodećih operativaca srpske kuće košarke.

Bojan Popović komesar je za takmičenja koje vodi Košarkšaki savez Srbije i brine o jedinstvenoj muškoj kadetskoj i juniorskoj ligi, kadestkoj ligi za devojčice, Prvoj i Drugoj ženksoj ligi, kao i o Drugoj muškoj ligi. Uz to je i vođa jednog sjajnog projekta pod nazivom Junior NBA koji se organizuje za školarce do 12 godina.

Još jedan iz plejade istaknutih srpskih sportista i Bojan Popović je izabrao da se obrazuje i stručno usavršava na našem Fakultetu:

– Izabrao sam studijski program Menadžment u sportu, jer to je ono čime se trenutno bavim i što bih želeo da radim u budućnosti. Teorijsko znanje, ali i zvanje koje ću steći na Fakultetu za sport će mi svkako pomoći da napredujem u svakom smislu. Sjajna je stvar što Fakultet za sport ima prilagođen program za nas koji smo profesionalno angažovani i to će mi u velikoj meri biti olakšavajuća okolnost. O Fakultetu ta sport sam čuo samo reči hvale, posebno od strane aktivnish sportista tako da sam uveren da je ovo pravi izbor za mene.

Popović je u prethodnih nekoliko sezona i te kako iskazao menadžerske sposobnosti dobrim radom u KSS i organizacijom brojnih takmičenja:

– Igračku karijeru završio sam 2015. godine i nedugo zatim bio sam u kontaktu sa Dejanom Tomaševićem, gensekom KSS, oko začetka projekta Junior NBA u Srbiji. Prihvatio sam se tog posla pre četiri godine i do sada smo uradili zaista mnogo. Sećam se da je te 2015. godine samo pet, šest zemalja Evrope učestvovalo u tom projektu, a sada ne bih mogao da navedem neku evropsku zemlju u kojoj se ne orzagnizuje Junior NBA. Deca zaista u tome uživaju, takmiče se školske ekipe, zajedno su u ekipi i dečaci i devojčice, mogu reći da i ja uživam zajedno sa njima radeći organizaciju celog tog takmičenja.

Sa ponosom Popović govori i organizaciji jedinstvenih liga za mlađe kategorije:

– Do skora je Srbija jedina imala jedinstvene lige u juniorskoj i kadetskoj kategoriji u Evropi. Dušan Duda Ivković je to pokrenuo još 2009. godine, kada je to u Evropi bilo nezamislivo, jer se u mlađim kategorijama igralo samo po regionima. Evo, sada smo došli u situaciju da je i ABA liga pokrenula jedinstvenu juniorsku ligu, uvidevši koliko je to dobar i koristan projekat. Od kada sam preuzeo brigu o tim takmičenjima trudim se da svake godine uvedemo neka poboljšanja, idemo stepenik više. Mislim da je napredak očigledan, jer postoji velika zainetersovanost sponzora, takođe na TV Arena sport imali smo direktne prenose finalnih utakmica i juniroske i kadetske lige. Očekujemo da ove godine ob finalna turnira budu kompletno prenošena na televiziji. Ima još dosta prostora za napredak i nadam se da ćemo ići u pozitivnom smeru.

Kroz igračku kariejru Bojan Popović branio je boje Trefl Sopota, Asesofta, Lukoila, Crvene zvezde, Sevilje, Alikantea, Lijetuvos Ritasa, Efes Pilsena, San Sebastijana, Unikahe, Dinamo Moskve, FMP-a… Osvojio je dva Kupa Radivoja Koraća, šampinski prsten ABA lige, ULEB kup sa moskovskim Dinamom, a okitio se titulama nacionalnog šampiona u Rumuniji i Bugarskoj.

– Kada se osvrnem iza sebe, najlepši period mi je bio dok sam igrao u FMP-u. Jer, to je bio neki početak profesionalne karijere, nije bilo velikog novca u igri, bili smo mladi i sjajno smo se družili. Bio sam kod kuće, u svom gradu, i za FMP me vežu najlepše uspomene. Moram da priznam da je bilo fenomenalno i u Moskvi, Španiji, i Litvaniji, ali te godine u FMP-u su godine za nezaborav.

Kao nekadašnjeg reprezentativca Bojana Popovića upitali smo i za komentar o tek završenom Svetskom prvenstvu u Kini i učinku selekcije Srbije:

– Sjajno smo izgledali tokom pripremnih utakmica, ali i u prvom delu šampionata. Na svakoj poziciji smo imali po dva raspolažena igrača, ritam u igri nije padao bez obzira na to koja je postava na parketu, što je bilo fenomenalno. Svi smo priželjkivali medalju. Ali, nažalost borba za medalju je izostala. Mislim da je propuštena velika šansa za još jedno odličje na svetskim prvenstvima. Jednostavno, u mečevima sa Španijom i Argentinom nismo igrali kao na pripremama, ni na Svetskom prvenstvu do tog momenta i zasluženo smo poraženi. Treba priznati da su i Španija i Argentina u tim mečevima bile bolje – zaključio je Popović.