Još jednu potrvdu da je visoko obrazovanje i uspešnu sportsku karijeru moguće ostvariti videli smo u liku i delu naše studentkinje i veoma perspektivne džudistkinje Anje Obradović. Na juniorskom Prvenstvu Evrope, kome je prethodnih dana domaćin bio Zagreb, Anja je osvojila je bronzanu medalju. U izuzetno jakoj konkurenciji u kategoriji do 63 kilograma, zabeležila je tri pobede i jedan poraz i zasluženo se okitila bronzanim odličjem.

– Bilo je ovo prvo veliko takmičenje posle osam meseci pauze zbog celokupne situacije izazvane pandemijom virusa korona. Sve to je u velikoj meri uticalo na moje trenranje i celu takmičarsku sezonu. Ali, pripremala sam se i tokom vandrednog stanja i karantina, u potpuno drugačijim uslovima i na malo izmenjen način od uobičajenog, i trudila se da ostanem u formi kad takmičenja budu startovala – počela je priču Anja i potom sumirala utiske sa šampionata u glavnom gradu Hrvatske.

– Konkurencija je bila žestoka. Bila sam drugi nosilac na turniru i znala sam kakav pritisak imam. Za mene je ovo bila izlazna godina iz juniorske konkurencije i imala sam veliku želju da osvojim zlato. Međutim, moram da priznam da sam zbog svega toga imala veliku tremu. Imala sam jasan cilj, ali dug period bez takmičenja je uticao negativno na mene pa nisam imala dovoljno sigurnosti. Bila sam pod pritiskom, jer sam jasno znala šta želim, ali mi je nedostajalo borbi u nogama. Ipak, trener Nemanja Nikolić mi je mnogo pomogao da savladam tremu, spremao mi je taktiku meč po meč i uspela sam da osvojim treće mesto. Zadovoljna sam svojim rezultatom, jer se kući ipak vraćam sa medaljom.

Ovaj rezultat Anje Obradović za Fakultet za sport ima još veći značaj ako se zna da je i njen trener Nemanja Nikolić diplomac našeg Fakulteta:
– On je na svakom takmičenju uz mene i zaista o meni vodi računa u svakom smislu. Veoma veruje u mene, u naš celokupan rad. Uvek je tu da me posavetuje i ispravi me u greškama. Kao što sam već rekla, on je najbolji lek za moju tremu, objašnjava mi da sam tu gde jesam zato što to zaslužujem, i da je potrebno samo da ponovim ono što radim na treninzima i da rezultat na takmičenjima neće izostati. Sve to mi mnogo znači, a to je dokaz i ne samo da je dobar stručnjak već i sjajan pedagog – konstatovala je Anja Obradović.

Treba istaći i da je Anja ove godine trijumfovala na seniroskom šampiontu Srbije u kategoriji do 63 kg, a uz sjajne sportske rezultate ne zapostavlja ni obaveze na fakultetu:
– Na drugoj sam godini studijskog programa Trener u sportu. To je sve zahvaljujući prilagođenosti nastave mojom trenažnim i trakmičarskim ciklusima. Zato sam veoma zahvalna što postoji takva visokoobrazovna ustanova kao što je Fakultet, sa tako prilagođenim programom studiranja za aktivne sportiste, jer u suprotnom bi zbog moje karijere trpelo obrazovanje. Veliku zahvalnost dugujem i profesorima koji ne samo da imaju mnogo razumevanja, već su i uvek dostupni i otvoreni za saradnju i nesebično sa nama studentima dele znanje i bogato iskustvo.

O svojim planovima za budućnost Anja kaže:
– Još ne razmišljam čime ću se baviti kad se sportska karijera završi, ali svakako da mi je želja da na neki način ostanem u sportu. To je ono što najviše volim i u čemu ću uživati. Zato sam se i opredelila za ovaj fakultet, nisam se dvoumila niti mnogo razmišljala. To je bila moja velika želja, jer će mi omogućiti da steknem kvalitetno znanje i najbolju moguću podlogu da se jednog dana možda ostvarim i kao trener – zaključila je Anja Obradović.

Anji Obradović i njenom treneru Nemanji Nikoliću čestitamo na ostvarenom rezultatu i želimo još mnogo uspeha u budućnosti.