Posle Novice Veličkovića, još jedan prvotimac Košarkaškog kluba Partizan postao je naš student. Reč je o Strahinji Gavriloviću, snažnom krilnom centru koji je upisao master studije na studijskom programu Menadžment u sportu. Gavrilović je diplomirao međunarodne odnse i biznis menadžment na Univerzitetu Južna Kalifornija:

– Čuo sam mnogo lepih reči o Fakultetu za sport. Bio sam veoma iznenađen kada sam saznao da je nastava prilagođena aktivnim sportistima i da mi košarkaške obaveze neće predstavljati prepreku da nastavim da se obrazujem, što je sistem sličan onom koji postoji u Americi – kaže Gavrilović koji će na osnovu sporazuma koji KK Partizan ima sa Fakultetom za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ biti naš stipendista.

– Odluka je zaista bila laka.  S obzirom da sam studirao biznis i menadžemnet i da u budućnosti želim da uskladim biznis i sport logično je bilo da izaberem master program Menadžment u sportu. Još ne znam precizno čime ću se baviti po završetku igračke karijere, ali to je svakako oblast koja me trenutno najviše zanima – konstatuje Gavrilović.

Godine provedene na studijama u Americi bile su veoma uzbudljive, ali i uspešne sa sportskog aspekta jer je na četvrtoj godini studija sa svojom ekipom bio učesnik čuvenog „martovskog ludila“, završnog turnira 64 najbolje univerzitetske ekipe u Americi.

– Fakultet broji 40.000 studenata, nalazi se u samom centu Los Anđelesa, nedaleko od Stejpls centra, dvorane u kojoj svoje mečeve igraju LA Lejkersi LA Klipersi. Svaki dan su na fakultetu neka dešavanja, bilo da su u pitanju sportske ili kulturno-zabavne manifestacije. Mnogo uspešnih sportista je studiralo na ovom univerzitetu kao što su centar Orlanda Nikola Vučević, bek San Antonija Demar Derozan, ali i deca Silvestera Stalonea, sin Arnolda Švarcenegera, ćerka Džejmija Foksa i mnogi drugi – evocirao je uspomene na studentske dane Gavrilović i potom nastavio:

– Akademija Stivena Spilberga nalazi se na ovom Univerzitetu, a studenti su snimali dokumentarni film o Kobiju Brajantu. Takođe, čuveni reper Doktor Dre i poznati muzički producent Džimi Jovin uložili su čak 70 miliona dolara kako bi pri ovom Univerzitetu otvorili Akademiju za umetnost, tehnologiju i inovacije u biznisu. To najbolje svedoči o tome kakav ugled uživa USC. Zanimljivo je da sam se družio sa Patrikom Švarcenegerom, sinom slavnog glumca. Bio je u bratstvu Lambda i organizovao je najluđe moguće žurke. Fakultet je bio udaljen samo 15 minuta vožnje od okeana i predivnih plaža. Bilo je to zaista divno iskustvo. Sportisti su na koledžima u Americi veoma cenjeni. Naš najveći rival je UCLA i to je rivalstvo koje bih mogao da uporedim sa Zvezdom i Partizanom. Karte za te duele su prodate i pre početka sezone, i to je pravi derbi Los Anđelesa koji ima neuporedivo veći značaj od rivaliteta Lejkersa i Klipersa.

Gavrilović je košarku počeo da trenira u Radničkom iz Kragujevca. Po povratku u Evropu igrao je za Dinamik, a već drugu sezonu nosi dres Parzizana:

– Nije tajna da Partizan svake godine juriša na sve trofeje. Tako je i ovog puta, bez obzira na trenutne rezultate napadamo titule u svim takmičenjima – zaključio je Gavrilović.