Želja za novim znanjima, koja bi unapredila njegov privatni posao, dovela je Dejana Odavića na Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Nekada odličan fudbaler, a danas uspešan poslovni čovek, diplomirao je na studijskom programu Menadžment u sportu.

Tema diplomskog rada, za koji je Dejan Odavić dobio ocenu 10,  bila je „Ekonomija poslovanja fitnes centra Fiskultura“, čiji je vlasnik. Mentor je bio prof. dr Milan Radaković, a pored njega u komisiji su bile prof.dr Ana Gavrilović i doc. dr Ivana Parčina.

Veoma sam zadovoljan i radom i kako je protekla odbrana. Profesor Radaković mi je generalno mnogo pomogao u toku školovanja i dao mi smernice u kom pravcu bi diplomski rad trebao da ide. Želeo sam da osnovne studije na Fakultetu za sport zaokružim radom koji bi obuhvatio moje iskustvo u vođenju fitnes centra. Trudio sam se da obuhvatim sve aspekte poslovanja, probleme sa kojima sam se suočavao i kako sam spojio posao kondicionog trenera i menadžera. Verujem da ovaj diplomski rad može da bude od koristi svima koji planiraju da pokrenu svoj posao u svetu fitnesa“, istakao je Dejan Odavić.

Po profesiji kondicioni trener, Dejan Odavić je po završetku karijere odlučio da ostane u svetu sporta. Fakultet za sport je bio važna karika na tom njegovom putu.

Kada sam otvorio fitnes centar, posedovao sam znanje koje mi je bilo potrebno u trenažnom procesu što profesionalnih sportista što rekreativaca. Međutim, hteo sam više od toga. Želeo sam da budem upućen u sve segmenta poslovanja i razvoja. Preko prijatelja sam čuo za Fakultet za sport, a posebno me privuklo to što je dekanka u tom trenutku bila, nažalost sada pokojna, Ivanka Gajić. Ivanka mi je bila direktorka u gimnaziiji i znao sam koliko je kvalitetan prosvetni radnik i čovek. Izabrao sam studijski program Menadžment u sportu i bila je to definitivno sjajna odluka“, u dahu priča Dejan Odavić.

U prvi plan Dejan stavlja sjajan nastavni kadar na Fakultetu za sport.

Otvorenost profesora je na mene ostavila najjači utisak. Svaki razgovor sa njima je bio koristan. Dobijao sam znanja, koja sam mogao odmah praktično da primenim u svom fitnes centru. Bukvalno sam sa svakim predavanjem, položenim ispitom napredovao i teško je naći reči da zahvalim svim tim divnim ljudima“.

Ne planira Dejan Odavić da svoje akademsko obrazovanje završi sa osnovnim studijama.

Definitivno želim da idem dalje. Master studije na Fakultetu za sport su naredni korak. Sada me očekuju lepe obaveze u Fudbalaskom savezu Srbije, kojima moram maksimalno da se posvetim, a već na leto ću verovatno upisati master studije, takođe na studijskom programu Menadžment u sportu“, kaže Odavić.

Dejan je i deo stručnog štaba fudbalske reprezentacije Srbije do 17 godina, koja je nedavno izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

Na čelu sa selektorom Radovanom Krivokapićem smo napravili veliki uspeh samim plasmanom, ali tu ne planiramo da se zaustavimo. Idemo na kontinentalni šampionat u Izraelu od 16. maja do 1. juna sa velikim ambicijama. U izuzetno smo teškoj grupi sa Turskom, Belgijom i Španiji, međutim verujem da je prolaz u narednu fazu takmičenja vrlo moguć, jer se radi o izuzetno talentovanoj grupi mladih igrača“, istakao je Odavić.

Naš diplomac već sada ima već viziju u kom pravcu želi dalje da razvija posao.

Želja mi je da otvorim prostor, koji će biti namenjen isključivo profesionalnim sportistima. Već sada radim sa velikim brojem poznatih fudbalera počev od Vukašina Jovanovića, Filipa Manojlovića, Dejana Matića, Bogdana Planića, Nemanje Nikolića, mladog Borislava Burmaza i želim da profesionalce odvojim od rekreativaca, jer su njihovi trenažni procesi različiti. To je nešto što je prioritet u narednom periodu, a znanje u oblasti menadžmenta koje sam dobio na Fakultetu za sport definitivno će mi pomoći da i ovaj projekat zaživi na pravi način“, kaže Odavić na kraju razgovora.