Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ u značajnoj meri posvećen je međunarodnoj saradnji. Shodno tome, potpisan je značajan broj sporazuma sa srodnim fakultetima iz Rusije, Poljske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore.

Upravo na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saranji sa Državnim Univerzitetom „G.R. Deržavin“ iz Tambova, koji je potpisan 2017. godine, Fakultet za sport posetila je delegacija ovog renomiranog ruskog Univerziteta, koju su predvodile Jurevna Bezukladova, načelnica odeljenja za međunarodnu saradnju i Marija Mihajlovna Kornišina, zamenica direktora Centra za međunardno obrazovanje. Takođe, među gošćama je bilo i osam studentkinja Univerziteta iz Tambova i to sa filološkog, medicinskog i fakulteta za međunarodne odnose.

Cilj posete je bio inteziviranje međusobne saradnje i to pre svega na polju razmene studenata, profesora, razmenu iskustava u oblasti metodologije nastave, a razgovarano je i o ideji multidisciplinarnog pristupa studijama kao i modalitetima saradnje na osnovnim i master studijama.

Delegacija iz Rusije, osim posete Univerzitetu „Union – Nikola Tesla“, bila je u poseti i Univerzitetu u Beogradu, a organizovano je i druženje sa studentima sa Fililoškog fakulteta. Gošće sa Državnog Univeziteta „G.R. Deržavin“ iz Tambova bile su u prilici i da se upoznaju sa znamenitostima Beograda.

Konkretizacija ideja i dogovora sa sastanaka koji su održani trebalo bi da usledi, a plan je da u najskorije vreme profesori Falulteta za sport otputuju u Tambov i održe nekoliko predavanja.