Posle osvajanja zlatne medalje u Svetskoj ligi, vaterpolo reprezentativac Srbije Viktor Rašović ostvario je još jedan uspeh, ovog puta na ličnom planu. Vaterpolista Barselonete je diplomirao na Fakultetu za sport  a uspeo je uporedo, i pored velikih obaveza na profesionalnom planu, da završi studijski program sportsko novinarstvo u roku.

Diplomski rad na temu „Istorijski razvoj vaterpola u Srbiji“ odbranio je najvišom ocenom, a zanimljivo je da mu je podršku na završnom ispitu pružao saigrač iz reprezentacije i kolega sa Fakulteta za sport Radomir Drašović.

– Nastavni plan i program maksimalno je prilagođen aktivnim sportistima i to je najvažniji razlog zbog koga sam studije završio u roku. Od prvog dana, kada sam 2013. došao na ovaj fakultet, uživao sam veliku pažnju svih ljudi kojima dugujem veliku zahvalnost. Važnost obrazovanja ne treba isticati, a ono što je za mene bilo najvažnije je da zbog studija moja sportska karijera ni na koji način nije trpela – sa ponosom je konstatovao Rašović.