Naporan rad, konstantna aktivnost i želja za sticanjem novih znanja doneli su Đorđu Redži status jednog od najuspešnijih studenata na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Student četvrte godine na studijskom programu Trener u sportu ušao je u grupu odabranih, koji su za ovu školsku godinu nagrađeni umanjenjem školarine. Redžin prosek je 9,71 i zahvaljujući tome platiće 300 evra manje od predviđene sume.

Finansijski mi nagrada naravno znači kao i svakom mladom čoveku, jer ću ta sredstva koja sam planirao da dam školarinu usmeriti na druge stvari koje su mi potrebne. Meni je draži taj momenat da Fakultet za sport prepoznaje kvalitet i želi da svojim najboljim studentima olakša školovanje. To je velika satisfakcija, koja nas motiviše da budemo još bolji“, istakao je Redža.

Đorđe je Fakultet za sport upisao sa jasnim ciljem.

Već sam se bavio trenerskim pozivom u streličarstvu u klubu Košutnjak. Bio sam samouk, krenuo sam bukvalno od nule. Fakultet za sport sam prepoznao kao akademsku instituciju, gde ću moći da dobijem jedno široko obrazovanje. I apsolutno nisam pogrešio. Trudim se da primenim sve što sam ovde naučio. Takođe moram da priznam da se sve više okrećem naučno istraživačkom radu i to me jako zanima“ u dahu govori Redža.

Budući trener u sportu posebno ističe nastavni kadar na našem fakultetu.

Moram da kažem da je prof.dr Jelena Ivanović žena koja je najviše probudila u meni želji za naučnim radom. Sa njom imam stvarno sjajnu saradnju, uvek je tu kada mi je potreban savet ili imam neku nedoumicu. Sa mojim kolegama uz konstantnu pomoći i podršku Jelene Ivanović  objavili smo naučno istraživački rad koji je objavljen u naučnom časopisu“, istakao je Redža i dodao „Takođe neke stvari koje sam naučio od doajena prof. dr Vladimira Koprivice i prof.dr Srećka Jovanovića su neprocenjive. Svaki razgovor sa njima je dragocen i stvarno se trudim da njihovo prisustvo na Fakultetu za sport maksimalno iskoristim. Tu su naravno i doc. dr Ivana Parčina, prof.dr Nemanja Ćopić, prof. dr Adam Petrović, generalno sjajna ekipa nastavnika “.

Đorđe Redža već sada razmišlja i o narednim koracima u akademskoj karijeri.

Sigurno ću ići na master studije. Još tu kod mene postoje određene dileme da li će to biti na našem fakultetu, ali imam još vremena da donesem odluku. Nigde ne žurim. Trenutno mi je fokus na tome da osnovne studije privedem kraju i ono što je najvažnije stečeno znanje primenjujem u svom poslu“ zaključio je Redža.