Kao kondicioni trener radio je sa rukometnom i bokserskom reprezentacijom Srbije tokom priprema za svetsko i evropsko prvenstvo, a prošle sezone bio je i kondicioni trener košarkaša Igokee. Već petnaestak godina sa poznatim sportistima radi individualno na fizičkoj spremi, a posle završenih strukovnih studija Igor Tomašević nedavno je na našem Fakultetu diplomirao na studijskom programu Trener u sportu.

– Fakultet za sport sam upisao zbog profesora Vladimira Koprivice. On je zaista vrhunski stručnjak i po svaku cenu sam želeo da dođem u priliku da učim od njega – počinje priču Tomašević.

Diplomski rad na temu „Opštepripremna faza priprema seniorske bokserske reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo“ odbranio je najvišom ocenom, a mentor mu je upravo bio prof. dr Vladimir Koprivica.

Naš diplomac Igor Tomašević i prof. dr Vladimir Koprivica

– Diplomskim radom predstavljen je plan i program priprema naših boksera na Zlatiboru za Svetsko prvenstvo koje se održalo u Rusiji 2019. godine. Činjenica da mi je profesor Koprivica bio mentor mi je mnogo značila, jer sam u čestoj komunikaciji sa njim zaista naučio mnogo toga. Takođe, moram da naglasim da sam bio prezadovoljan uslovima studiranja i svime što sam dobio na Fakultetu za sport. Tu pre svega mislim na kvalitet znanja koji je u teorijskom, ali i u praktičnom smislu podignut na viši nivo. Svi profesori su bili dostupni za konsultacije i nesebično su prenosili svoje bogato iskustvo što je od neprocenjivog značaja. Upravo iz tog razloga sam doneo odluku da na Fakultetu za sport nastavim da se obrazujem pa sam upisao i master studije Trener u sportu – naglasio je Tomašević.

Među najzvučnijim imenima sa kojima je Igor Tomašević individualno trenirao su košarkaši Vuk Radivojević, Mile Ilić, Tadija Dragićević, rukometaši Mijajlo Marsenić, Bogdan Radivojević, Lazar Kukić, višestruki svetski prvak u kik-boksu Aleksandar Konovalov i mnogi drugi. O ambicijama i željama u budućem radu Tomašević kaže:

– Voleo bih da budem u stručnom štabu neke košarkaške, rukometne ili fudbalske ekipe. Želja mi je i da se oprobam u individualnom radu sa teniserima. Videćemo šta će se od svega toga od stvariti – zaključio je Tomašević.