Povodom obeležavanja 65 godina postojanja Atletskog kluba „Mladost“ objavljena je izuzetno bogata monografija „Naših 65 godina – Atletski klub Mladost“ gde je jedan od koautora bila i predavač na našem Fakultetu – doc. dr Sanja Krsmanović Veličković.

Promocija ove knjige upriličena je  u sklopu obeležavanja velikog jubileja jednog od najuspešnijih atletskih kolektiva u Srbiji u Svečanoj sali Doma vazduhoplovstva u Zemunu u prisustvu više od 130 zvanica.

– Ova monografija izrađena je pod pokroviteljstvom SO Zemun i Evropskog instituta sporta. Uz bogate ilustracije i veliki broj statističkih podataka sublimirano je sve ono najbolje iz Atletskog kluba „Mladost“ u prethodnih 65 godina. Predstavljeni su najbolji atletičari, njihovi rezultati, način treninga… Takođe, urađeni su portreti 52 reprezentativca iz AK Mladost. Reakcije na monografiju su zaista sjajne, a ja sam veoma ponosno što sam učestvovala u ovom velikom projektu. Koautor ove knjige moj otac, prof. dr Višeslav Krsmanović, bivši atletičar i trener ovog kluba – rekla je doc. dr Sanja Krsmanović Veličković.

Za 65 godina aktivnosti AK  „Mladost“ je postigao impresivne rezultate koji ga svrstavaju u najuspešniji zemunski sportski klub svih vremena, a u Srbiji godinama zauzima četvrto mesto iza Vojvodine, Zvezde i Partizana. U njemu je treniralo oko 9000 atletičara. Postignuto je preko 50 rekorda Jugoslavije (kasnije Srbije) na oko 3.500 takmičenja.