Nastavni kadar Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ uživa veliki ugled stručne sportske javnosti i vodećih sportskih organizacija u Srbiji. Razlog za to su vrunski rezultati naših profesora koji su beleženi u praksi, ali i njihova uspešna akademska karijera koja je obogaćena velikim brojem značajnih naučnih radova. Zato nije redak slučaj da su naši nastavnici angažovani u najuspešnijim klubovima, reprezentativnim selekcijama, granskim sportskim savezima i raznim sportskim forumima.

Posebnu čast i privilegiju dobila je i doc. dr Svetlana Petronijević koja je na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije izabrana za člana Komisije „Žene i sport“, kojom će predsedavati naša nekadašnja istaknuta ritmička gimnastičarka Milena Reljin.

Treba istaći da je među članove ove komisije uvrštena i naša studentkinja na master studijama Trener u sportu Roksanda Atanasov, koja je dugogodišnji trener svetske prvakinje u karateu Jovane Preković, takođe naše studentkinje.

– Naš zadatak biće što je moguće veće uključivanje žena u sport. Pod tim se podrazumeva ne samo njihovo aktivnije bavljenje sportom nego i značajnija uloga na rukovodećim funkcijama u srpskom sportu – kaže doc. dr Svetlana Petronijević i dodaje:

– Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da je to nešto čime smo posvećeni i na Fakultetu za sport, između ostalog i kroz jedan Erasmus projekat pod nazivom WISE (Women`s Involvement in Steady Exercise), koji će za cilj imati da motiviše žene da prihvate zdraviji način života i da vežbanje postane njihova svakodnevnica. Ovaj projekat uključuje devojke i žene uzrasta od 15 do 24 godine – konstatovala je doc. dr Svetlana Petronijević koja je i dugogodišnja predsednica Mačevalačkog kluba Crvena zvezda i jedna od naših najsupešnijih mačevalki svih vremena.

Fakultet za sport godinama unazad ima izuzetno uspešnu saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije sa kojim je potpisan i sporazum na osnovu koga naš Fakultet na godišnjem nivou stipnedira 20 srpskih olimpijaca. Posebna povezanost postoji i sa Komisijom za „Žene u sportu“, s obzirom da su se u prošlosti zasedanja ove komisije održavala u prostorijama Fakulteta za sport, a da su naši profesori učestvovali i u radu kao članovi proširenog sastava Komisije.