Beograd, 17. jul 2015.

Na Fakultetu za sport organizovana je dodela uverenja o završenom Programu stručnog osposobljavanja za sticanje zvanja sportski učitelj u šahu i sportski operativni trener u šahu. Uverenja za 29 svršenih polaznika uručila je prof. dr Ivanka Gajić, dekan Fakulteta za sport.

-Fakultet za sport, kao prva visokoškolska ustanova u regionu čija je matična oblast isključivo sport, nudi posebne uslove za obrazovanje, osposobljavanje i usavršavanje vrhunskih sportista i sportskih stručnjaka, izlazeći u susret njihovim specifičnim potrebama. Predanim i odgovornim radom, uz maksimalnu fleksibilnost prema sportskim stručnjacima i njihovim obavezama, uspeli smo da sistem neformalnog stručnog obrazovanja u Republici Srbiji podignemo na viši nivo, o čemu govore ocene naših polaznika kroz evaluaciju koju sprovodimo na kraju programa. 

Od početka godine, kroz sistem neformalnog obrazovanja za sticanje zvanja za obavljanje određenih stručnih poslova u sportu na Fakultetu za sport prošlo je 183 polaznika, što  jasno pokazuje da je naš Fakultet prepoznat i priznat kao pouzdan partner u sistemu srpskog sporta. Veoma sam srećna što mi je danas pripala čast da uručim uverenja o završenom stručnom osposobljavanju iz oblasti šaha, s obzirom  na popularnost, uspehe i slavnu istoriju ovog sporta u našoj zemlji- rekla je profesorka Gajić, poželevši šahovskim učiteljima i trenerima mnogo uspeha u radu.