Beograd, 07.09. 2016.

Mladi vaterpolisti Partizana i članovi juniorske reprezentacije Srbije, Radomir Drašović i Đorđe Lazić, upisali su Fakultet za sport i postali deo programa stipendiranja perspektivnih profesionalnih sportista, koji naš fakultet sprovodi već nekoliko godina.

U junu 2015. godine, Fakultet za sport je, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji sa Vaterpolo klubom Partizan, ustanovio stipendije „Predrag i Nenad Manojlović“, kojima svake godine dvojica mladih, talentovanih vaterpolista po izboru VK Partizan, dobijaju besplatno školovanje. Stipendijom su pokriveni troškovi studiranja na studijskim programima osnovnih četvorogodišnjih akademskih studija.

w2

Na ukazanoj prilici i poverenju, mladi bek, Radomir Drašović, je vrlo zahvalan i očekuje da će mu znanje koje stekne na Fakultetu za sport pomoći da ostvari svoje snove.

– Trudiću se da iskoristim priliku koja mi se pružila na fakultetu koji zaista razume potrebe profesionalnih sportista. S obzirom na ritam treniranja i veliki broj treninga, nijedan drugi fakultet ne može da odgovori našim potrebama. Ovako znam da će sticanje diplome zavisiti isključivo od mene – rekao je Drašović, pun entuzijazma.

Đorđe Lazić, dvadesetogodišnji centar koji je ponikao u Partizanu, saglasio se sa svojim saigračem.

– Mnogi drugari su mi preporučili upravo Fakultet za sport iz razloga što su profesori puni razumevanja i izađu u susret studentima kada je u pitanju vreme polaganja ispita i kolokvijuma. Ipak treba razmišljati o opcijama nakon završetka profesionalne karijere, a za sada sebe vidim u menadžmentu. U prvoj godini se stiče opšte obrazovanje, pa se kasnije možda predomislim i prebacim na trenerski smer – izjavio je Lazić.

Fakultet za sport će nastaviti da, sa velikim zadovoljstvom, dodeljuje stipendije svake godine, obnavljajući na taj način uspomene na dva velikana, koji su dali nemerljiv doprinos ne samo vaterpolu, nego celokupnom srpskom sportu, Predragu i Nenadu Manojloviću.