Posle Andree Lekić i Katarine Tomašević, još jedna reprezentativka Srbije u rukometu postala je student Fakulteta za sport. Dragana Cvijić, pivotmen selekcije Srbije, upisala je studjski program Trener u sportu i time jasno iskazala želju da se po završetku igračke karijere posveti trenerskom pozivu:

– Profesor Vladimir Koprivica je najzaslužniji što sam upisala Fakultet za sport. Nedavno sam čula da je prešao da radi na Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ i to me je defitivno opredelilo. Veoma cenim njegov rad, uvek sam želela da prisustvujem njegovim predavanjima iako nisam studirala, jer je zaista vrhunski stručnjak. Mnogo sam srećna i zadovoljna svojim izborom, jer na ovom fakultetu zaista radi mnogo dobrih stručnjaka od kojih ću imati šta da naučim što će mi mnogo značiti u budućoj trenerskoj karijeri – kaže Dragana Cvijić i dodaje:

– Sve pohvale na račun fakulteta dobila sam od mojih drugarica iz reprezentacije Andree Lekić i Katarine Tomašević, kao i klupskog trenera Dragana Đukića koji je na Fakultetu za sport diplomirao i odbranio master rad. Međutim, presudnu ulogu imao je profesor Koprivica sa kojim sam veoma želela da radim, jer mislim da je u oblasti kojom se bavi on nešto najbolje što Srbija ima.

O utiscima sa nedavno završenog Evropskog prvenstva Dragana Cvijić kaže:
– Borile smo se za plasman u polufinale, a završile smo na 11. mestu. Nisam zadovoljna, ali mislim da ima dosta stvari iz koji možemo mnogo toga da naučimo. Bile smo konkurentne svim selekcijama, videlo se da sa svima možemo ravnopravno da se nosimo, samo je potrebno da nas neko još malo usmeri. Za nas će sada biti najvažnije da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, to je glavni cilj. Zbog toga sam se i vratila u reprezentaciju i za to jedino treniram i naporno radim.

Put do Tokija neće biti lak, a prva prepreka će biti selekcija Poljske u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo.
– Poljska je odlična reprezentacija. Imaju dosta dobre igračice i nisu nimalo naivan protivnik. Mislim da nismo imali sreće u žrebu, jer smo u baražu sigurno dobili najtežeg rivala. Biće teško u te dve utakmice, ali naš cilj se zna tako da samo pobeda dolazi u obzir – zaključila je Dragana Cvijić.