Beograd, 26. 11. 2016.

marko-i-natasa

Subotu na Petom sajmu sporta obležila je košarka. Naš fakultet je, odlične odnose sa KKŽ Crvena zvezda, potvrdio sklapanjem Sporazuma o saradnji. Sporazum je potpisala dekanka prof. dr Ivanka Gajić i predsednica KKŽ Crvena zveda, Nataša Kovačević. Naše zadovoljstvo je utoliko veće jer je Nataša naša studentkinja i već ima priliku da primenjuje menadžerska znanja i veštine koje je stekla na na Fakultetu za sport. I dok smo se družili sa košarkašicama, na štandu nam se pridružio još jedan član Zvezdine sportske porodice, košarkaški reprezentativac – Marko Gudurić. Marko je, kao i Nataša, student našeg fakulteta na studijskom programu Menadžment u sportu. Iako mu se predviđa blistava budućnost u svetu košarke, on odgovorno razmišlja o svojim opcijama po okončanju profesionalne sportske karijere i marljivo radi na svom obrazovanju.

milica-dabovic-fakultet-za-sport

Vrlo kratko, naš štand je posetila i osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju, košarkašica Milica Dabović.

Danas se u Hali 1A održao i Nacionalni seminar Sportskog saveza Srbije, a Fakultet za sport imao je svog predavača na ovom skupu, doc. dr Dragan Atanasova. Gospodin Atanasov je govorio na temu „Uloga lokalne samouprave u finansiranju sportova“ i naročito apostrofirao značaj formiranja teritorijalnih sportskih saveza u čak 14 opština u kojima oni još uvek ne postoje. Pošto je finansijska situacija u našoj državi izuzetno teška, pa se iz budžeta ne mogu izdvojiti naročito velika sredstva, gospodin Atanasov ističe pronalaženje alternativnih način finansiranja.

dragan-atanasov-sajam-sporta

Smatra da je značajno formiranje fondova čije finansiranje može da potiče i od donatora i od privatnih preduzeća. Još jedan nezanemarljiv način pribavljanja sredstava jesu EU fondovi, te se mora usmeriti pažnja na edukaciju ljudi za pisanje projekata u EU formatu.

Sa nama je danas bio i Marko Dimitrijević, kome je bila poverena odgovornost kondicioniranja, ishrane i suplementacije rvačkog olimpijskog tima Srbije, što je na kraju rezultiralo zlatnom medaljom Davora Štefaneka u Riju. Posetioci našeg štanda su imali priliku da provere u kakvom je stanju njihov organizam i dobiju korisne savete u pogledu ishrane i vežbanja.