Trend da vrhunski sportisti prepoznaju Fakultet za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla” kao idealan za akademsko obrazovanje nastavio je Dušan Nikolić. Odbojkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije upisao je studijski program Trener u sportu.

Dobar glas o Fakultet za sport čuo je od Filipa Vlajića, koji je nedavno okončao master studije na našoj visokobrazovnoj ustanovi. Filip trenutno radi kao kondicioni trener u mlađoj seniorskoj selekciji Srbije.

“Iskreno, moja želja je i po završetku Šeste beogradske gimnazije bilaje  da upišem fakultet koji će mi omogućiti da se po završetk karijere bavim trenerskim poslom. Posle razgovora sa Filipom, a i kasnijim uvidom u program studiranja, bilo mi je lako da se opredelim za Fakultet za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”. Još uvek nisam siguran da li me više privlači da budem odbojkaški ili kondicioni trener, ali verujem da će se i to iskristalisati u narednom periodu”, izjavio je Nikolić.

Ono što ga je još više privuklo je odnos koji Fakultet za sport ima prema vrhnskim sportistima.

“Čuo sam sa više strana da profesori imaju puno razumevanja. Meni koji ima dva ili tri treninga dnevno bilo bi neizvodljivo da redovno pohađam nastavu. Trudiću se naravno da što je moguće češće budem na Fakultetu, a sve što ne mogu da ispratim direktno, pratiću preko e-nastave. Motivisan sam da budem uspešan i na akademskom i na sportskom polju”.

Dušan trenutno ima veoma aktivno leto sa raznim reprezentativnim selekcijama. Bio je na Mediteranskim igrama u Oranu, selektor Igor Kolaković stavio ga je na širi spisak seniorske reprezentacije za Ligu nacija, a kao kapiten predvodiće mlađe seniorsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu

“Sve su to lepe stvari i ništa mi nije teško. Od kada sam počeo da se bavim odbojkom, moj san je da zaigram za seniorsku reprezentaciju Srbije i da osvojam odličja na najvećim takmičenjima. Voleo bih da napravim dobru seniorsku karijeru i da budem u timu sa bratom Urošem koji igra na poziciji srednjaka”, govorio je Nikolić o svojim planovima.

Što se tiče klupske karijere trenutno su planovi vezani za Crvenu zvezdu.

“Želim što bolje da odigram narednu sezon, a kada dođe vreme da odem u inostranstvo. Voleo bih da se u budućnosti oprobam u Poljskoj, Italiji ili Rusiji. To su najkvalitetnije lige na svetu, da se odmerim sa najboljima na planeti” zaključio je Dušan Nikolić.