Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, Evropsku nedelju sporta obeležava učešćem na dva događaja.

Kroz RIVER QUIZ (RQ) projekat promovišemo edukaciju u sportu kroz izradu održivog i uzbudljivog programa zasnovanog na sportovima i igrama koje uključuju vodu. Ovo je prilika za podizanje svesti o važnosti vodnih resursa i odgovornoj potrošnji i o ulozi sporta kao obrazovnog sredstva za razvoj empatije kod najmlađih školaraca.

Svi naši partneri vredno rade na istraživanju, prikuplјanju materijala za metodologiju obuke nastavnika, upotrebu i promociju tradicionalnih sportova i igara vezanih za vodu za obrazovanje o životnoj sredini. Video sažetak koji pripremamo prikazaće kako tradicionalni sport i igre mogu promeniti percepciju ljudi o mnogim pitanjima vezanim za vodu. Jedva čekamo da ga podelimo i sa vama!

Ova interesantna ideja je rezultat saradnje organizacija iz Rumunije, Bugarske, Mađarske, Srbije i Hrvatske. Naši partneri su Filiala Asociatia SE POATE, @YOUTH SPORT CLUB VARNA, Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület i Udruga SPORT VIV, sa kojima ćemo se sastati 24. septembra u Budimpešti.

Drugi događaj je konferencija u okviru projekta “Wise”, koja je na program 30. septembra u Valensiji.

Veliko hvala Erasmus+ programu koji je našu viziju pretvorio u stvarnost. #ErasmusPlus #BEACTIVE