Najveći regionalni sajam fitnesa, velnesa i zdravlja pod nazivom „Belfis 2019“ treću godinu zaredom održaće se u Beogradu. U Hali 3 Beogradskog sajma, na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, od 4. do 6. oktobra biće predstavljeni svi noviteti iz sveta fitnesa, bodibildinga, najnovije sprave za vežbanje, sportski rekviziti, ali i suplementacija.

Ono što će ovom sajmu dati posebnu vrednost je činjnica da će tom prilikom biti održan i deveti Evropski fitnes kongres koji će okupiti elitne strane predavače, ali i najpriznatije domaće stručnjake iz ove oblasti. Kao i prethodnih godina, osnovna ideja za organizaciju Belfisa je promocija zdravlja, fizičke aktivnosti koja doprinosi zdravlju i generalno zdravom načinu života. Upravo sa tim ciljem svim posetiocima će biti omogućeno da provere svoj zdravstveni i fitnes status i to poptuno besplatno. Vršiće se osnovna antropometrijska merenja, kardio sken analize koje olakašavaju prepoznavanje potecijalnih zdravstvenih tegoba rekreativaca, ali i utvrđuje dijagnostiku sportskih performansi. Takođe, meriće se krvni pritisak, utvrđivati telesni sastav, vršiti analize kičmenog stuba i shodno tome davaće se predlozi sportskih aktivnosti, ali i saveti o pravilnoj ishrani.

Fakultet za sport Univerziteta Union Nikola Tesla, na osnovu dugogodišnje saradnje sa Savezom za rekreaciju fitnes Srbije, koji je organizator ove manifestacije, i ove godine obezbedio je da naši studenti mogu besplatno da posete Sajam. Svi zainteresovani za besplatne ulaznice mogu da se prijave putem mejla jovo.karanovic@fzs.edu.rs (u prijavi je potrebno navesti: ime, prezime, broj indeksa i kontakt telefon), a ulaznice će moći da preuzmu u sekretarijatu Fakulteta.