Zlatibor, ponedeljak, 22.06.2015. godine.

U sklopu implementacije nedavno potpisanog Sporazuma o saradnji sa Košarkaškim klubom „Crvena zvezda Telekom“, delegacija Fakulteta za sport posetila je, na Zlatiboru, zvezdin kamp za mlade košarkaše, uzrasta od 7 do 17 godina. Predvođeni prodekanom za nastavu, prof. dr Brankom Boškovićem, asistent Filip Lukić i pozivni predavač, dr Daniel Pešić, specijalista sportske medicine, održali su mladim sportistima i trenerima predavanje iz oblasti ishrane, higijene i stila života sportiste. Odabir teme nije bio slučajan, već sa jasnom namerom da se mladim sportistima na vreme ukaže na važnost ishrane, našina i stila života jednog mladog čoveka, a posebno sportiste koji teži da postane atleta, sa vrhunskim performansama, koji će biti sposoban da ostvari najveće tekmičarske domete, kako bi na vreme predupredili sticanje pogrešnih i loših navika.

Da je odabrana tema bila pun pogodak, najbolje govori veliki broj pitanja postavljenih nakon predavanja, na koja su strpljivo odgovarali naši nastavnici, pre svih dr Pešić.

Ova vrsta aktivnosti kolektiva Fakulteta za sport nastavlja se već u sredu, kada profesori Franja Fratrić i Branko Bošković putuju u Ohrid, u Republiku Makedoniju, gde će biti gosti Rukometne akademije „Andrea Lekić“, čijim će polaznicima i trenerima održati predavanja iz oblasti selekcije mlađih kategorija i pravilnog doziranja treninga u zavisnosti od uzrasnog doba i biološke starosti sportiste. Tamo su već neki od naših studenata, koji drugu godinu uspešno rade kao treneri na akademiji. Nešto više o boravku u makedonskom letovalištu objavićemo po povratku naših nastavnika.