Čačak, Beograd, 12.02.2015. godine

Fakultet za sport Univerziteta „Union-Nikola Tesla“ iz Beograda predstavio se srednjoškolcima iz Čačka i okolnih opština, na manifestaciji Index 2015, koju, u Domu kulture Čačak, tradicionalno organizuje tamošnja Turistička organizacija. I ove godine veliki broj visokih škola, akademija i fakulteta, uz pokroviteljstvo Nacionalne službe za zapošljavanje, uzeo je učešće u ovom događaju. Tim Fakulteta za sport, koji su činili, dekan prof. dr Ivanka Gajić, doc. dr Igor Radošević, mr. Dragan Atanasov i Vesna Remović, prezentovao je mnogobrojnim mladim ljudima svoje komparativne prednosti, kao prve visokoškolske ustanova u Srbiji čija je matična oblast isključivo sport.

Okupljene srednjoškolce je naročito zainteresovala i privukla činjenica da je Fakultet za sport već pozicioniran kao aktivni činilac sistema sporta u Srbiji, što se manifestuje kroz partnerski odnos sa krovnim organizacijama srpskog sporta: Olimpijskim komitetom Srbije, Paraolimpijskim komitetom Srbije, Sportskim savezom Srbije i Zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Uz to, Fakultet za sport se izdvojio kao jedina visokoškolska ustanova u Srbiji i regionu sa akreditovanim studijskim programima četvorogodišnjih osnovnih akademskih studija za sva zanimanja potrebna savremenom sportu, pa će tako budući diplomirani treneri u sportu, diplomirani novinari u sportu i diplomirani menadžeri u sportu, konačno dobiti priliku da svoja znanja i veštine stiču u Srbiji.

Uz obavljanje teoretskog dela nastave na Fakultetu, praktični oblici nastave, za studijske programe trener u sportu i menadžment u sportu, izvode se u saradnji sa partnerskim krovnim organizacijama srpskog sporta, kao i: Odbojkaškim, Rukometnim, Vaterpolo, Veslačkim, Ragbi 13, Konjičkim i Savezom za rekreaciju i fitnes Srbije, sa Sportskim društvom Crvena Zvezda, OK Vizura, RK Partizan, Beogradskim maratonom, … a uskoro i sa Fudbalskim, Teniskim, Atletskim, Vazduhoplovnim, Džudo, Džet ski i Skvoš savezom Srbije. I za studente sportskog novinarstva obezbeđena je odgovarajuća stručna praksa u vodećim sportskim medijiskim kućama u zemlji: Udruženju sportskih novinara Srbije, Sportskom žurnalu, Dnevnom listu Sport, televiziji Sport Klub, TV servisu SportNetwork i radio stanici Sport FM.

Realizacijom programa praktične nastave studenti Fakulteta za sport dobijaju priliku da na direktan način usvajaju znanja i veštine od kompetentnih stručnjaka iz Srbije i inostranstva, i da se na taj način, još tokom studija, neposredno približe svojoj budućoj profesiji i svojim kvalitetima nametnu potencijalnim poslodavcima.

Predupisne prijave su u toku, a samo u Čačku je apliciralo više od 20 kandidata.