Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ ostvario je saradnju sa Dragon boat klubom „Beodragons“ iz Beograda. Dragon Boat spada u popularne univerzitetske sportove u Evropi i svetu i odnedavno je prisutan i u našoj zemlji.

Naš nastavnik, doc. dr Duško Spasovski, je glavni trener u klubu Beodragons, koji je prošle godine organizovao pripreme ekipe studenata našeg Fakulteta za nastup na Beogradskom Dragon Boat studentskom kupu, na kom smo osvojili srebrnu medalju.
Od ove godine, FZS u saradnji sa klubom Beodragons podržava ovu aktivnost tokom  cele veslačke sezone (mart-novembar) kroz zakupljene termine za slobodno korišćenje svim zainteresovanim studentima, nastavnicima i zaposlenima, počev od 1.3.2022. godine.
Sadržaj aktivnosti:
– veslanje tri treninga nedeljno tokom čitave sezone, obezbeđeni trener i oprema (čamci, vesla, prsluci)
– program pripreme studentskih ekipa za ovogodišnji Beogradski DB kup
– organizovanje tim bilding veslanja za zaposlene tokom sezone
– učešće ekipe Fakulteta za sport u korporativnim i revijalnim regatama i festivalima
Pored zanimljive rekreacije, izgradnje timskog duha i druženja u prirodi, formiranje Dragon boat ekipe Fakulteta za sport pruža mogućnost međunarodne saradnje sa drugim visokoškolskim ustanovama u oblasti dragon boata.
Nadamo se da ćete iskoristiti ovu mogućnost i obezbediti sebi dodatne trenutke zdrave fizičke aktivnosti, boravka u prirodi i druženja.
Osobe za kontakt i prijavu: