Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ potpisnik je više od 80 sporazuma o poslvno-tehničkoj saradnji  sa raznim sportskim organizacijama. Džudo savez Srbije je samo jedan u nizu granskih sportskih saveza sa kojim naš Fakultet ima izuzetno prisne odnose i saradnju na raznim poljima. Shodno tome i ne čudi što je upravo u prostorijama Fakulteta za sport na Novom Beogradu održan seminar za sudije i trenere u džudou.

Veliki amfiteatar bio je ipsunjen do poslednjeg mesta, više od 150 džudo trenera i sudija iz cele Srbije je bilo prisutno, a seminar su vodili Milan Mijalković, predsednik sudijske komisije, Nenad Mihailović, sportski direktor Džudo saveza Srbije i Siniša Škrbić naš istaknuti internacionalni sudija.

Sve učesnike pozdravio je predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov posebno istakavši značaj ovog skupa s obzirom da su na seminaru bila predstavljena nova sudijska pravila koja su prošlog vikenda ustanovljena u Austriji.

– Sve ovo je za nas bilo jako važno u procesu podizanja nivoa kvaliteta organizacije takmičenja. Za vikend nam počinje nova takmičarska džudo sezona u Srbiji, sa novim softverom za prijavljivanje i vođenje takmičenja koji podržava i sistem kontrole suđenja i mislim da smo uradili sjajan posao. Želeo bih da se oviom prilikom zahvalim Fakultetu za sport, koji nam je ponovo bio sjajan domaćin i sa svojim resursima i infrastrukturom pomagao da ovaj seminar protekne na najvišem mogućem nivou – rekao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.