U organizaciji karate kluba Nippon i Beo zoo vrta minulog vikenda održana je sportsko-humanitarna manifestacija pod nazivom Sportska bajka. Idejni tvorac ovog projekta je naša proslavljena karatiskinja Tanja Petrović , nekadašanja svetska šampionka, koja je svoje životno iskustvo pretočila u misiju edukacije i vaspitanja dece kroz sport.

Cilj Sportske Bajke je usmeren na promociju i razvoj sporta među decom i omladinom kao i na promociju zdravog i aktivnog života cele porodice, pa je shodno tome, osim defilea više od 30 sportova tom prilikom održano i nekoliko predavanja koja su za cilj imala pre svega edukaciju roditelja.

Jedno od predavanja održala je i prof. dr Ivanka Gajić, dekanka Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

– Moje predavanje bilo je usmereno na značaj bavljenja dece sportom i to sa više aspekata, ne samo u pogledu očuvanja zdravlja već i njihove što uspešnije socijalizacije u društvo. Takođe, potrudila sam se da roditeljima objasnim zašto je i koliko važno da sa decom rade najbolji treneri, jer je neophodno da prva saznanja o sportu dobijaju od vrhusnkih sportskih stručnjaka i pedagoga. Takođe, zajednički smo konstatovali da je u današnje vreme najveći uspeh sačuvati decu od raznih negativnih uticaja, a najefikasiji način za to je kroz sport – rekla je prof. dr Gajić i potom dodala:

– Fakultet za sport izuzetno ceni sve ono što radi Tanja Petrović, zato ćemo i u budućnosti na razne načine pomagati i podržavati manifestacije ovakvog tipa – zaključila je prof. dr. Ivanka Gajić.