Studenti Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ osvojili su srebrnu medalju na 5. Beogradskom dragon boat kupu za studente, koji je održan na Adi Ciganliji. Dragon boat je najmasovnija veslačka disciplina na svetu, kineski je nacionalni sport u kome i do 20 veslača vesla u velikim čamcima u obliku zmaja.
Ono što je karakteristično za dragon boat je da svaka ekipa pored kormilara u sastavu ima i bubnjara, a zvuk bubnja simbolizuje otkucaje zmajevog srca.
Ekipa Fakulteta za sport je, u skladu sa propozicijama Kupa, brojala 12 članova u sastavu: Liang Đija Ženg, Miljan Vuksanović, Milica Božić, Marko Prodanović, Vanja Petković, Marko Peričić, Jelena Jezdimirović, Nikola Pejović, Dušan Gudović, Marina Periškić, Jovana Minčić i Slađan Šiljak. Kormilar je bio naš nastavnik, doc. dr Duško Spasovski, koji ima bogato iskustvo u ovom sportu kao takmičar, a ujedno je i glavni trener u Beogradskom Dragon boat klubu „Beodragons“ koji je ujedno bio i domaćin ovog takmičenja.
– Bilo je to sjajno druženje, ali moram da priznam da ostaje mali žal, jer su nam prvo mesto i zlatna medalja izmakli za samo sedam desetih delova sekunde. Nadmoćno smo ostvarili plasman u finale, a u borbi za najsjanije odličje odlučio je foto-finiš – sumira utiske doc. dr Duško Spasovski i dodaje:
– Organizacija je bila veoma obimna. Ovaj dragon boat događaj obuhvatio je i trke srednjoškolaca, kao i takmičenje seniorskih 11 ekipa. Ukupno je bilo preko 300 učesnika. – zaključio je doc. dr Spasovski.