Sa prosečnom ocenom 9,58, Filip Ljubisavljević spada u grupu najboljih studenata na studijskom programu Sportsko novinarstvo na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Za svoj trud i znanje, student četvrte godine nagrađen je od strane uprave fakulteta umanjenjem školarine za 300 evra.

Uvek je dobro kada neko prepozna trud i zalaganje iz prethodnih godina. Umanjenje školarine je dobar pokazatelj za svakog studenta da fakultet vodi računa o nama, taj odnos je tu od prvog dana. Mnogo mi to znači i finansijski, ali još više sa te ljudske strane, kada vidite da neko ceni ono što ste uradili“, istakao je Filip Ljubisavljević.

Filip će uskoro steći zvanje apsolventa. Kaže da je tokom ove četiri godine na Fakultetu za sport dobio ono što je želeo.

Iskreno na fakultet sam došao sa željom da neke snove ispunim, što delom već sada jesam. Dobio sam dobru teorijsku i profesionalnu podlogu za sve što očekuje novinare u jednom svetu prepunom izazova. Sam sistem rada profesora mi odgovara jer na efektan način pružaju znanje i iskustvo koje nesumnjivo imaju. Posebno me impresionira zadovoljstvo sa kojim oni to rade. Vidi se da uživaju u svom poslu i da su maksimalno posvećeni“.

Ljubisavljević je već prošao određenu praksu. Bio je komentator na Sport klubu, što ga nije ometalo da ispunjava sve obaveze na fakultetu.

Trenutno radim posao van novinarskog sveta, vezan za sportske podatke. Međutim, sigurno ću se vratiti novinarstvu, jer je to nešto što najviše volim da radim“.

Kada je neko dobar student kao Filip, njegove ambicije se ne završavaju na osnovnim studijama.

Svakako želim da nastavim sa usavršavanjem na fakultetu. Ništa ne treba ostaviti nedovršenim, tako da ću master sigurno upisati. Mislim da je Fakultet za sport pravo mesto za dodatno usavršavanje, kod već poznatih profesora i sa kulturom rada na koju sam se navikao“, istakao je na kraju Filip Ljubisavljević.