Pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu realizuje se letnji sportsko – rekreativni program „Budi vitez“ u periodu od 19.06. do 30.08.2017. godine, svakog ponedeljka, srede i petka od 09,00 do 11,00 časova na prostoru JP „Hipodrom Beograd“ i Gradskog centara za fizičku kulturu. Letnji program je namenjen deci sa invaliditetom i smetnjama u razvoju osnovnih i srednjih škola Beograda.

Program realuzuju Konjičko udruženje “Potkovica” i Fakultet za sport u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz oblasti sporta za osobe sa invaliditetom, sa ciljem omogućavanja uključivanja dece i omladine sa invaliditetom i smetnjama u razvoju u kvalitetne, osmišljene programe. Očekivani rezultati programa su popularizacija sportskih stilova života, afirmacija kroz sport, inkluzivni sportski program i podizanje kapaciteta sporta za decu i omladinu ranjivih grupa. Po završetku, projektne akivnosti će imati opravdanost u merljivim indikativnim pokazateljima koje će dati smernice daljim aktivnostima ove oblasti.

Namera nam je da u navedenom periodu omogućimo i organizujemo učenicima da slobodno vreme tokom letnjeg raspusta provedu u višečasovnom sportskom programu prilagođenom njihovim mogućnostima, kroz edukaciju, rekreaciju i relaksaciju u prirodi. Tokom trajanja kampa, deca će se upoznati i oprobati u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama kao što su jahanje, atletika i golbal. Biće u prilici da se druže sa vršnjacima, dožive nova iskustva, steknu veštine i znanja. Kroz igru i zabavu želimo da decu približimo sportu i da kod njih razvijemo zdrave stilove života. U toku letnjeg raspusta biće obuhvaćena deca i omladina celog regiona Beograda, svih srednjih i osnovnih škola.

Kontakt telefon za sve dodatne informacije, kao i za zakazivanje termina je 060/70-70-749, kontakt osoba Tamara Belin.