Beograd, 27. 04. 2017.

U Kikindi je održan humanitarni turnir pod nazivom “Basket 3×3 Kikinda 2017 – Snagom mladosti za zdrav život 3” u organizaciji Školskog sportskog saveza, Kancelarije za mlade i Košarkaškog saveza Srbije. Turnir se organizuje treću godinu zaredom, ima humanitarno-edukativni i međunardni karakter, a istovremeno je jedan u nizu školskih takmičenja u basketu na području Vojvodine. Sva prikupljena humanitarna pomoć biće uručena Nikoli Isakovu, učeniku Tehničke škole iz Kikinde, koji se bori sa teškim oblikom kancera.

Ove godine su na turniru učestvovale ukupno 34 ekipe, od čega je 16 timova odmerilo snage u takmičarskoj konkurenciji, a 8 je učestvovalo u revijalnom delu.

Od nastanka, misija našeg fakulteta je da podržava razvoj sporta, posebno školskog sporta, fizičkog vaspitanja i rekreacije kroz organizovanje različitih sportskih aktivnosti. FZS je dao svoj doprinos i ovoj humanitarnoj akciji u vidu donacija i sportskih saveta.

– Smatramo da je posebno važno da se u Srbiji održava više ovakvih događaja, naročito da se kroz propagiranje sporta, zdravog života i fizičkih aktivnosti realizuju humanitarne akcije i da se pomogne nekome u najvažnijoj borbi, borbi za život – rekao je doc. dr Nemanja Ćopić, predavač na FZS-u koji je pobednicima turnira uručio medalje.

Svim učesnicima čestitamo na postignutom uspehu, a Nikoli želimo brz oporavak.