Beograd, 12.10.2015. godine.

Još jedna potvrda kvalitetnog rada i priznanje naporima koje ulaže u svrhu napretka srpskog sporta stigli su Fakultetu za sport od Bokserskog saveza Srbije. Novo rukovodstvo, predvođeno predsednikom, gospodinom Draganom Ignjatovićem, odlučno je u nameri da, nakon godina propadanja, boks vrati na slavne staze uspeha. Kako zacrtani cilj ne bi ostao nedosanjani san, vodeći ljudi BSS su prepoznali potrebu da u proces oporavka svog sporta uključe nauku, pa su u cilju ispunjenja tog zahteva i potrazi za odgovarajućompartnerskom visokoškolskom institucijom, odabrali Fakultet za sport.

Sporazum koji definiše buduću saradnju, u prostorijama BSS, potpisali su gospodin Dragan Ignjatović i dekanka Fakulteta za sport, prof. dr Ivanka Gajić. Tom prilikom oboje su istakli da ih očekuje veliki i odgovoran posao, ali da su sigurni da će velikim radom i znanjem uspeti da ostvare zacrtane ciljeve. Prvi zadatak je izrada Strategija razvoja boksa, u skladu sa Nacionalnom strategijom razvoja sporta, zajedno sa Akcionim planom za realizaciju zacrtane strategije. Detaljnije o tim dokumentima, pred brojnim novinarima, govorio je asistent Mr. Dragan Atanasov koji će na njima i raditi zajedno sa drugim članovima Stručnog saveta BSS.

Predsednik Saveta Fakulteta za sport, gospodin Bojan Sekulić, nakon potpisivanja Sporazuma, zahvalio se BSS i novom predsedniku što su u Fakultetu za sport prepoznali potencijal, energiju i znanje koje bokserskom sportu mogu udahnuti novu snagu kako bi se vratio u vrh srpskog sporta i svetskog boksa.