Znanje koje je stekao i koje i dalje stiče na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, Igor Tomašević primenjuje kao kondicioni trener bokserkse reprezentacije Srbije, koja se sprema za Svetsko prvenstvo u Beogradu od 26. oktobra do 6. novembra.

Na Fakultetu za sport, Tomašević je diplomirao na studijskom programu Trener u sportu. Neposredno posle sticanja diplome, Igor je odlučio da istom programu upiše i master studije.

Godinama unazad Igor je radio sa na fizičkoj pripremi vrhunskih sportista, a u poslednje vreme najviše vremena provodi sa bokserima. Zatekli smo ga na pripremama reprezentacije na Zlatiboru.

Menja se situacija u srpskom boksu. Od dolaska Nenada Borovčanina na čelo Saveza, mnogo su bolji uslovi. Podignut je nivo i mnogo smo uvaženiji u svetu. Imamo odličnu saradnju sa Ruskom federacijom i sada je u reprezentaciji pet boksera iz Rusije. Takođe u stručnom timu je i ruski trener, kao i čuveni Kubanac Horhe Luiz Frometa. Uz selektora Milana Piperskog i mene to je okosnica stručnog tima“, kaže na početku razgovora Igor Tomašević.

Na srpskoj planinskoj lepotici, reprezentativci Srbije privode kraju drugu fazu priprema za najveću smotru svetskog boksa u Beogradu.

Prvu fazu opšte fizičke pripreme odradili smo od 8. do 31. avgusta takođe na Zlatiboru. Usledilo je sedam dana odmora, pa smo se vratili ovde na specifični deo koji traje od 6. do 19. septembra. Posle toga se spuštamo u Beograd, gde ćemo uraditi završne pripreme“, kaže Tomašević.

Mladi stručnjak zadovoljan je stepenom pripremljenosti srpskih boraca.

Sada su svi prilično umorni, što je potpuno normalno. Zadovoljan sam kako su radili. Imaće od 22. septembra proveru na Prvenstvu Srbije u Šapcu, ali tu ne treba očekivati neke sjajne rezultate. Mi se spremamo za Svetsko prvenstvo i cilj je da na tom takmičenju budemo na najvišem mogućem nivou. Nadam se da da će biti kvalitetnih ostvarenja pred domaćom publikom u sudaru sa najboljim bokserima sveta“.

Igor je jedan od mnogih studenata Fakulteta za sport, koji je svoja teorijska znanja pretočio u prasku.

Školovao sam se i pre Fakulteta za sport, ali sam to sve na ovoj ustanovi podigao na viši nivo. Drago mi je što sam sarađivao sa profesorom Vladimirom Koprivicom, zbog njega sam najviše i došao na Fakultet. On mi je bio mentor na diplomskom radu. Sada sjajno sarađujem na master studijama sa Adamom Petrovićem, koji mi je mentor i Nemanjom Ćopićem. Znanje je uvek potrebno za usavršavanje u svim segmentima i ja se trudim da iskoristim ono najbolje što mogu da dobijem na Fakultetu za sport“, istakao je Igor Tomašević.