Radmila Zagorac, studentkinja treće godine na studijskom programu Trener u sportu Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, ostvarila je istorijski uspeh na Evropskom šampionatu u dizanju tegova u Tirani.

Reprezentativka Srbije i članica kluba „8. mart“ iz Iriga osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 45 kilograma na jubilarnom 100. kontinentalnom šampionatu i donela našoj državi prvo seniorsko odličje u istoriji evropskih prvenstava.

Naša studentkinja, koja je i šampionka Evrope za juniorke iz Rovanijemija (2021), u trzaju je podigla 68, a u izbačaju 84 kilograma, što joj je u konačnom zbiru (totalu) donelo 152 kg. Postavila je ujedno i novi nacionalni rekord.

Zlatna i srebrna medalja pripale su Turkinjama Sazije Erdogan za podignutih 163 kilograma i Džansu Bektaš, koja je Radmilu nadmašila za samo jedan kilogram (153 kg).

Treba dodati i to da je mlada srpska predstavnica za dostignuća u trzaju i izbačaju osvojila i dve bronze, pa će se kući vratiti sa tri odličja.

Na Evropskom šampionatu u Albaniji, Fakultet za sport je imao još jednog predstavnika. Smotri najboljih dizača tegova na kontinentu, prisustvovao je i prof. dr Milan Mihajlović, predsednik srpskog nacionalnog saveza i generalni sekretar Evropske federacije za dizanje tegova.