Kratak predah od terapija desnog lakta, teniserka Ivana Jorović, iskoristila je da poseti Sajam sporta gde je bila gost otvorenog TV studija Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. U prijatnom razgovoru otkrila je planove za početak nove teniske sezone. Ivana je govorila i o važnosti obrazovanja, ali i o slobodnom vremenu koje je dobila usled povrede.

Kako je pred kraj takmičarske sezone doživela peh koji je Ivanu odvojio na neko vreme od terena, nasmejana i uvek pozitivna, uverila nas je da se oseća dobro i nada što bržem povratku takmičenjima.

– Dobro sam. Pred kraj sezone sam povredila desni lakat, ali se polako oporavljam. Redovno idem na terapije u Fizio centar i sa njihovim timom radimo na saniranju povrede i povratku treninzima i takmičenjima.

Budući da se bliži kraj godine, razgovor sa Ivanom bio je idealan trenutak da sumiramo sezonu koja je iza nje i da nam otkrije, da li je zadovoljna svojim učinkom na Grend Slemovima.

– Kada se vratim unazad, na Roland Garos, Wimbldon, mogu da kažem da sam ponosna na sebe i na ceo svoj tim. Istakla bih nastup na Wimbldonu i meč sa Alison Riske, koja je iskusnija protivnica i sigurno da ostaje žal što meč nisam završila u svoju korist. Bila sam blizu plasmana u treće kolo koji bi bio i najbolji rezultat na slemovima za mene, ali sam dosta naučila iz tog meča i jedva čekam da se ponovo vratim na teren- bila je jasna Ivana

Ivana je istakla važnost razumevanja tima koji ima iza sebe, ali i potpunu podršku koju ima u svojim roditeljima i sestri Jovani. Trener je za Ivanu neko ko je surovo iskren i pravičan i uvek želi pobedu, a ravnotežu sa druge strane nadomešćuju roditelji, koji uvek kažu da će sve biti u redu.

Kada je u pitanju igranje za reprezentaciju, Ivana je izričita.

– Uvek ću se odazvati pozivu selektorke Ječmenice i dati sve od sebe. Ciljevi su uvek visoki a plasman u glavnu grupu Fed kupa nam je primarno za sledeću godinu.

San svakog sportiste je nastup na Olimpijskim Igrama, a kako je sledeća godina Olimpijska, nismo mogli a da Ivanu ne pitamo za eventualni put u Tokio.

– Svaki sportista bi voleo da nastupa za svoju zemlju na Olimpijadi. Daću sve od sebe da se plasiram i branim boje Srbije, ali najbitnije će biti da sam zdrava.

Na pitanje da li je izvestan njen nastup na prvom Grend Slemu u godini, Ivana je bila uzdržana.

– Nažalost, ne mogu mnogo reći. Mi ćemo dati sve od sebe da se oporavim i spremna dočekam Australian Open.

Kada smo skrenuli sa teme tenisa i planova za predstojeću sezonu i pitali je kako provodi slobodne dane koje je dobila zbog povrede, iznenađena, sa smeškom nam je odgovorila.

– Dobro pitanje. Takav način života mi je stran, navikavam se polako. Pored toga što sam svakodnevno na terapijama, imam vremena za prijatelje, crtanje koje obožavam, ali moram izdvojiti vreme i za analizu mečeva. Bez tenisa ne mogu.- u jednom dahu je izgovorila.

Uz poruku, da je za decu koja prate tenis i njene uspehe najvažnije da se bave sportom i steknu lepa iskustva, prijatelje, upoznaju prelepe zemlje, dosegnu sportske visine, sa Ivanom smo se pozdravili i zahvalili na inspirativnom razgovoru i poželeli joj da u novoj sezoni zablista.

PRIPREMILA: Jovana Vulinović