Dobro poznati slogan Fakulteta za sport – Znanje za medalje, kontinuirano dobija svoju potvrdu u praksi. Ovog puta, stečeno znanje na našem Fakultetu, ali i veliki talenat na pravi način pokazale su dve studentkinje sa studijskog programa Sportsko novinarstvo – Jovana Vulinović i Sara Đorđević i tako zaslužile angažman na Radio Televiziji Srbije.

– U oktobru je bio otvoren javni konkurs na RTS-u. Za prijavu je bilo neophodno da se pošalje biografija sa fotografijom i motivaciono pismo – počinje priču Sara Đorđević, a na njene reči se nadovazuje Jovana Vulinović:

– U drugom krugu trebalo je da pripremimo tekst koji smo prezentovale pred kamerom. I tu selekciju smo uspešno prošle i ušle smo u najuži izbor kandidata. Potom smo za zadatak imale da pripremimo priloge iz oblasti nauke. Izabrale smo zanimljive teme. Sara je pripremila prilog o značaju sportske opreme za postizanje dobrih  rezultata, dok sam ja obradila temu šta se dešava sa sportistima nakon završetka sportske karijere. Imale smo veoma zanimljive sagovornike poput tenisera Janka Tipsarevića, plivačice Nađe Higl, košarkaša Strahinje Miloševića, fizioterapeuta KK Partizan Milana Ilića – objasnila je Jovana.

Poslednji ispit, ujedno je bio i najteži:

– Trebalo je da pripremimo deset vesti iz oblasti nauke i da to sve pročitamo u kameru, u studiju RTS-a u Abardarevoj ulici. Bilo je malo treme, ali one poyitivne koja nas je podstakla da damo sve od sebe – ističe Sara Đorđević.

Na konkurs RTS-a prijavilo se više od 90 kandidata, a Jovana i Sara su izborile svoje mesto među 15 izabranih.

– Selekcija je bila stroga, a konkurencija prilično oštra. Međutim, pet dana nakon svih testiranja dobile smo informaciju da smo primljene za honorarne sradnice Javnog medisjkog servisa Srbije i da ćemo raditi u sklopu emisije RTS lab koja će se emitovati na novom kanalu RTS nauka – konstatovala je Jovana Vulinović.

I Jovana i Sara pune su reči hvale i zahvalnosti Fakultetu za sport:

– Prvi utisci su zaista sjajni. Biti deo Radio televizije Srbije veliki je uspeh kako za mene tako i za Fakultet za sport – istakla je Jovana, a potom je Sara poručila:

– Znanje koje stičemo na Fakultetu za sport je dragoceno i primenjivo u praksi, što je od velike važnosti i to treba svi budući studenti ovog Fakulteta da budu svesni. Moram da naglasim da smo tokom čitavog ovog procesa prilikom konkursa imale veliku podršku i pomoć naših profesora. Izlazili su nam u susret kada je trebala pomoć oko nekih tehničkih stvari i uvek bili na usluzi kada smo imali određene nedoumice – zaključila je Sara Đorđević.

Zanimljivo je istaći da su i Jovana i Sara uspešne karatiskinje. Jovana je višestruka prvakinja države, seniorska šampionka Balkana, petoplasiarana na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, učesnica Premijer liga, Serije A karate takmičenja, i dalje aktivna na tatamiju. Sa druge strane Sara Đorđević je okončala sportsku karijeru koja je bila takođe trofejna: bivša je reprezentativka Srbije, osvajačica je titule državnog prvaka u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Ovim mladim i uspešnim devojkama putevi su se sa karate borilišta ponovo ukrstili na Fakultetu za sport, a po svojoj prilici čeka ih i zajednička budućnost i to pred kamerama RTS-a.