Beograd, 20. 03. 2017.

Ovog vikenda u Roterdamu je održan Karate 1 Premijer liga Roterdam 2017, na kojem su učešće uzeli i karatisti Karate kluba „Knjaz“ i naše studentkinje Jovana Preković, Jovana Vulinović i njihov trener Roksanda Atanasov.  Jovana je nakon osvajanja zlatne medalje u Parizu ostvarila novi uspeh osvajanjem bronzane medalje u kategoriji do 61 kg i time potvrdila svoju visoku klasu i formu u kojoj se nalazi.

Na putu ka bronzanoj medalji Jovana je u prvom meču pobedila Sturman Moniku iz Mađarske. Nakon ovog meča u drugom kolu naša studentkinja se sastala sa reprezentativkom Poljske Varda Kamilom koju je savladala rezultatom 1:0. U trećem kolu savladala je reprezentativku Slovačke i trenutno prvu na svetskoj WKF rang listi Suchankova Ingrid rezultatom 2:1.

Iz kola u kolo Jovana se borila sve sigurnije, pa je tako u četvrtom kolu sa lakih 3:0 savladala reprezentativku Nemačke Sperner Silviu.

Onda je došao i peti meč gde se Jovana susrela sa Kinskinjom  Jin Jiaojan. Na početku meča povela je kineskinja sa 1:0. Jovana je odmah izjednačila i sa nekoliko uspešnih akcija ostvarila prednost od čak 5:2. Ostalo je 6 sekundi do kraja kada je Kineskinja napala nožnim udarcem  koji se mogao suditi kao kontakt, ali ipak na insistiranje hrvatskog sudije Beraka dosuđena su tri poena za Kineskinju. Tako se meč završio nerešeno, ali zbog prvog postignutog poena pobeda je pripala Jovaninoj protivnici.

U borbi za treće mesto Jovana se borila sa Peruankom Grande Aleksandrom koju je dobila rezultatom 2:0 i tako osvojila bronzanu medalju na Svetskoj ligi u Roterdamu.

– Zadovoljna sam rezultatom koji sam postigla u Roterdamu i osvojenom bronzanom medaljom, ali ostaje žal za polufinalnim mečom koji sam vodila sa Kineskinjom. Vodila sam rezultatom 5:2, a onda sam dozvolila da mi sudije kroje meč za šta sam i sama kriva jer sam im pružila takvu mogućnost. To se neće više dogodit – izjavila je Jovana nakon meča.

Izjavu naše studentkinje možete pogledati OVDE.

– Jovana Preković  je i tokom ove Svetske lige u Roterdamu pokazala da poseduje vrhunski kvalitet i da je potpuno realno da bude najozbiljniji kandidat za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Ono što se desilo sa Kineskinjom je dobra lekcija da se meč mora voditi do poslednje sekunde, ali kako je reč o mladoj takmičarki ovo je samo jedna dobra lekcija i iskustvo. Mnogo je važnije što je Jovana u tom meču napravila 5 čistih poena i to na veoma efektan način – rekla je Roksanda Atanasov koja je takođe studentkinja našeg fakulteta na master studijama.

Želimo im puno sreće u nastavku karijete i da ostvare ciljeve kojima streme.