Jovana Preković, olimpijska, svetska i evropska šampionka u karateu, upisala je četvrtu godinu na studijskom programu Trener u sportu na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Sjajna sportistkinja je ispunila uslov za poslednju godinu osnovnih studija samo nekoliko dana pošto je na Svetskom šampionatu u Abu Dabiju stigla do zlatne medalje.

Fakultet za sport je moja kuća. Posle fokusa na sportske obaveze, sada je došlo vreme da se posvetim obavezama vezanim za studiranje. Ovaj period u narednih dva, tri meseca ću iskoristiti da učim i položim što više ispita. Neće mi biti teško, jer stičem znanja iz oblasti koje volim“, istakla je Jovana Preković.

Na sportskom polju, Jovana je imala godinu iz snova. Vlasnica je sve tri najveće titule i sigurno je glavni kandidat da bude sportistkinja godine u Srbiji.

Uradila sam velike stvari. Nije moglo bolje od ovoga. Naravno da sam prezadovoljna, jer sam ispunila sve snove. Učiniću sve da put uspeha nastavim i na polju studiranja. Na Fakultetu za sport imam sve mogućnosti za to. Profesori su sjajni, imaju puno razumevanja za moje obaveze. Zbog toga se i ja trudim da ne izneverim njihovo poverenje“ , u dahu je rekla Jovana Preković.