Ovog vikenda u Parizu održan je Karate 1 Premijer liga „Paris open“ na kojem su učešće uzeli i karatisti iz Srbije. Naša studentkinja, karatistkinja karate kluba „Knjaz“ iz Aranđelovca, Jovana Preković je ostvarila veličanstven uspeh osvojivši zlatnu medalju u kategoriji do 61 kg.

U finalnom meču Jovana je sigurno vodila borbu i bila je u svakom segmentu aktivnija i dominantnija u odnosu na svoju protivnicu Coban Merve iz Turske. Kao rezultat te inicijative je došao i poen Jovane Preković koji su valorizovale sve sudije u borilištu.

jovana-prekovic-levo-roksanda-atanasov-u-sredini-jovana-vulinovic-desno

Ovo je istorijski uspeh jer nikada do sada takmičar iz Srbije nije osvojio zlatnu medalju na Premijer ligi „Paris open“. Jovanin trener i naša studentkinja na master programu Trener u sportu, Roksanda Atanasov, pohvalila je mladu karatistkinju i iznela planove za budućnost.

–  Jovana Preković poseduje svetski kvalitet, ali to nije ni izbliza njen maksimum. Mi ćemo sve naše misli, planove i želje usmeriti samo ka jednom takmičenju, a to su Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine i ovaj rezultat, ali i budući rezultati koje će Jovana Preković praviti biće samo kontrolne tačke do Tokija – rekla je Rokasanda.

Našoj tudentkinji čestitamo na ovom istorijskom rezulatu i želimo joj puno uspeha u nastavku karijere.