Karatistkinja Jovana Preković, studentkinja na studijskom programu Trener u sportu na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, i zvanično je izborila mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Naša studentkinja je 70. član tim Olimpijskog tima Srbije.

Reprezentativka Srbije se nalazi na četvrtom mestu Svetske rang liste u kategoriji do 61 kilograma. To joj je bilo dovoljno da se nakon prvog preseka liste od strane Svetske karate federacije (WKF) nađe među sigurnim učesnicima najveće smotre svetskog sporta. Prema pravilima WKF četvoro najboljih u svim disciplinama direktno ide u Japan.

Jovana Preković je aktuelna evropska šampionka u ovoj kategoriji. Zlato je osvojila pre nekoliko dana na kontinentalnom prvenstvu u Poreču. Fakultet za sport je ponosan i na činjenicu da je Jovanin trener Roksanda Atanasov, takođe naš student na master studijama Trener u sportu.

Pored Jovane Preković, još nekoliko studenata našeg fakulteta je izborilo mesto u Tokiju. To su vaterpolisti Branislav Mitrović, student master studija Trener u sport i Sava Rađenović, diplomac studijskog programa Menadžment u sportu, kao i plivač Velimir Stjepanović, student Menadžmenta u sportu.

Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 23. jula do 8. avgusta ove godine.