Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije drugi put uzastopno je osvojila titulu prvaka sveta, a veliku ulogu u osvajanju najsjajnijeg odličja imale su Jovana Stevanović i Jelena Blagojević, koje su diplomirale na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

U odlučujućem meču Srbija je savladala Brazil 3:0 na šampionatu koji se igrao u Poljskoj i Holandiji. Zanimljivo je da su naše reprezentativke ostvarile svih 12 pobeda i na impresivan način odbranile titulu osvojenu u Japanu pre četiri godine.

Jovana Stevanović, naš diplomac na studijskom programu Trener u sportu, bila je jedna od najstardandijih igračica u timu selektora Danijela Sanatarelija i dala ogroman doprinos još jednom istorijskom uspehu.

Jelena Blagojević, master na studijskom programu Trener u sportu, se posle Olimpijskih igara u Tokiju oprostila od dresa reprezentacije Srbije, ali je već ove godine bila deo stručnog štaba tokom leta koji je vodio Srbiju do još jednog podviga.

Jovani i Jeleni, i svim našim reprezentativkama, kompletnom stručnom štabu i rukovodstvu Odbojkaškog saveza Srbije, sa kojim Fakultet za sport već godinama unazad ima potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, čestitamo na velikom uspehu i želimo da u budućnosti nastave sa osvajanjem trofeja.