Beograd, 26. 11. 2016.

Drugog dana ovogodišnjeg Sajma sporta nastavljamo u istom ritmu. Naime, naš fakultet potpisao je još jedan Sporazum o saradnji, ovoga puta sa KKŽ „Crvena zvezda“. Fakultet za sport od svog osnivanja teži da podjednako podstiče razvoj sporta kako u ženskoj, tako i u muškoj konkurenciji. Ovaj Sporazum ima za cilj uspostavljanje uspešne saradnje u svrhu razvoja i unapređenja odnosa obrazovnih i sportskih institucija. U svrhu unapređenja sporta, obe ustanove će razmenjivati stručnu literaturu, nastavne filmove i druga sredstva koja se koriste u teorijskoj i praktičnoj nastavi iz oblasti košarke.

natasa-kovacevic1

Posebno nam je zadovoljstvo što je predsednica ovog kluba i potpisnica memoranduma, Nataša Kovačević, studentkinja našeg fakulteta na studijskom programu Menadžment u sportu.

–  Naš klub je imao sjajne odnose sa Fakultetom za sport i ovim Sporazumom je ovo partnerstvo samo ojačano i utvrđeno. Nama je u klubu važno da izgradimo dobre sportiste, ali naj još važnije da one budu obrazovane ličnosti. Ja sam najbolji primer da sportska karijera može vrlo lako da se prekine, stoga je vrlo važno ulagati u edukaciju jer po završetku profesionalnog bavljenja sportom, školovani igrači imaju više opcija. Fakultet za sport, čija sam i ja studentkinja, je najbolja obrazovna ustanova koja maksimalno izlazi u susret profesionalnim sportistima – istakla je Nataša.

Svoje zadovoljstvo nije krila ni dekanka prof. dr Ivanka Gajić.

–  Velika je čast što danas potpisujemo Sporazum o saradnji posebno zato što je Nataša naš student i zato što je školujemo za ovakvu funskciju. Iako je funkcija stigla pre same diplome, to ne umanjuje njen kvalitet i značaj. Ponosni smo što je našoj studentkinji preverena ovako odgovorna funkcija u rukovodećim strkturama. Fakultet teži da nagradi najbolje sportiste, a među njima i košarkašice, stoga ćemo sledeće godine obezbediti stipendiju za igračicu Crvene zvezde – istakla je dekanka.