Još jedan nacionalni granski sportski savez postao je partner Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Reč je o Kajakaškom savezu Srbije, koji je u godini na izmaku sa 11 medalja u seniorskoj, pet u juniorskoj i osam osvojenih odličja u kadetskoj konkurenciji, jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u Srbiji.

Potpisnici ugovora o saradnji, koji će u oblasti obrazovno naučnog rada omogućiti permanentno stručno osposobljavanje sportskih stručnjaka, kontrolu treniranosti sportista, organizovanje stručno-edukativnih kampova, bili su predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović i dekanka Fakulteta za sport prof. dr Ivanka Gajić.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo na našem fakultetu često u prilici da ugostimo velike šampione. Mirko Nišović je osvajač zlatne i srebrne medalje na Olimpijskim igrama i trostruki svetski prvak, a sada je i veoma uspešan rukovodilac o čemu najbolje govore rezultati naših kajakaša na međunarodnoj sceni poslednjih godina. Veoma sam srećna što smo na obostrano zadovoljstvo postigli ovaj sporazum na osnovu koga ćemo biti u prilici da, iz našeg domena, pokušamo da što je moguće više unapredimo rad Kajakaškog saveza Srbije – sa ponosom je istakla dekanka Gajić.

Zanimljivo je istaći da su studenti našeg fakulteta uspešni kajakaši Marko Novaković, osvajač srebra i bronze na ovogodišnjem evropskom i svetskom prvenstvu i Stefan Vekić, srebrni sa šampionata sveta:

– Najusoešniji idu sa najuspešnijima pa zato mislim da je ova saradnja prirodan sled stvari. Zbog svih ljudi koji rade na fakultetu, uglednih profesora i uspešnih sportskih radnika, ali i veoma pozitivnih iskustava brojnih drugih granskih sportskih saveza sa Fakultetom za sport, i mi smo želeli da postanemo deo ove priče. Fakultet za sport je već prepoznat od strane naših uspešnih takmičara, Marka Novakovića i Stefana Vekića koji su vaši studenti, i siguran sam da će ova saradnja doneti obostranu korist – konstatovao je Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije.