Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ godinama unazad stipendira veliki broj perspektivnih sportista i mladih sportskih stručnjaka nedvosmisleno pružajući time veliku podršku i pomoć srpskom sportu.

Osim ugovora sa Olimpijskim komitetom Srbije kojim se na godišnjem nivou stipendira po 20 srpskih olimpijaca, Fakultet za sport na Novom Beogradu obezbeđuje besplatne školarine i za sportiste velikog broja nacionalnih granskih sportskih saveza i nekih od naših najuspešnijih klubova.

Među partnerima Fakulteta za sport je i ženski odbojkaški klub Vizura, petostruki šampion Srbije, dvostruki osvajač nacionalnog Kupa i petostruki pobednik Super kupa, a od naredne školske godine biće dugogodišnja članica ovog kluba Katarina Gajević.

– O upisu na Fakultet za sport razmišljam već od druge godine srednje škole. Čula sam zaista mnogo pozitivnih priča i komentara brojnih sportista, ne samo iz sveta odbojke. Svi su uvek govorili samo u superlativima kada je u pitanju Fakultetu za sport. Znam da je Novica Veličković, kapiten KK Partizan student ovog fakulteta, a sjajne utiske iz prve ruke prenala mi je i moja saigračica Anđela Veselinović koja takođe studira ovde – počela je priču Katarina.

Saznavši da će biti stipendista Fakulteta za sport, bila je oduševljena.

-Silno sam želela da se upišem na studijski program Sportski menadžment, a kada su mi javili da sam dobila besplatnu školarinu bila sam presrećna. Znam da Fakultet za sport zaista mnogo ulaže u mlade sportiste, da ima veliki broj stipendista i čast mi je da sam i ja jedna od njih. Dugujem veliku zahvalnost Fakultetu za sport da se školujem na vrhunskom nivou, ali i mom klubu Vizuri koji je prethodnih pet godina besprekorno vodio brigu o meni, ne samo kada je sportska karijera u pitanju, već i sada kada je reč o mom obrazovanju. To zaslužuje veliko poštovanje.

Katarina Gajević, prošla je sve mlađe reprezentativne selekcije. Sa pionirskom reprezentacijom ima srebro na Balkanijadi, a sa juniorskom selekcijom Srbije još jednu srebrnu medalju sa evropskog prvenstva. Odbojku je počela da trenira sa 10 godina:

– Gledala sam utakmice naše ženske reprezentacije, generaciju koju je predvodila Jovana Brakočević i bukvalno sam se zaljubila u odbojku. Otišla sam kod tate i molila ga da me upiše da počnem da treniram. Sama sam pronašla klub, Blok aut, u kraju u kom sam živela i tako je sve počelo – rekla je Katarina koja je u Vizuru prešla već sa 15 godina. Sa Vizurom je osvojila tri tirule državnog prvaka, jedan nacionalni Kup i dva Super kupa.

– Mnogo mi je žao što se seniorska ekipa Vizure više neće takmičiti u Super ligi. To će biti veliki gubitak za srpsku odbojku – ističe Katarina očekuje inostrani angažman.

– Ima ponuda, a u narednim danima bi trebalo da bude sve poznato. Moje ambicije su velike, želim dres seniorske reprezentacije kao i da se u nekom trenutku oprobam i u najjačim ligama poput italijanske i turske – zaključila je Katarina Gajević.