Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ za pet godina postojanja pokazao se kao više nego dragocen i pouzdan partner u svetu sporta. U prilog tome svedoči podatak da smo za taj, relativno kratak, vremenski period sklopili preko 100 sporazuma o saradnji sa sportskim organizacijama, savezima, udruženjima, klubovima, medijskim kućama i srodnim visokoobrazovnim institucijama.

Mnogo puta do sada naš Fakultet je na osnovu veoma uspešne saradnje i pruženog doprinosa bio nagrađivan, a poslednje priznanje u nizu Fakultetu za sport dodelio je Košarkaški klub Partizan.

Ugovor o saradnji sa crno-belima potpisan je 2. marta 2016. godine, uspešno se sprovodi već više od dve godine, a priznanje za pouzdanog partnera iz ruku predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića primio je osnivač i predsednik Saveta fakulteta Bojan Sekulić. Na svečanosti povodom otvaranja Partizanove kuće i promocije novog sportskog direktora Nikole Lončara i direktora mlađih selekcija Vlade Dragutinovića, čelnici crno-belih iskoristili su priliku da se zahvale svim sponzorima, partnerima i prijateljima kluba, među kojima značajno mesto zauzima i naš Fakultet.

Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ je kao visokoobrazovna institucija izuzetno cenjen u srpskoj košarci, o čemu najbolje govori činjenica da osim KK Partizan naš Fakultet ima potpisane sporazume o saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, Udruženjem košarkaških trenera Srbije, KK Crvena zvezda, KKŽ Crvena zvezda, KK Mega Bemax, KK Torlak i Pokretom za žensku košarku Marine Maljković, a među studentima su poznati košarkaši poput Novice Veličkovića, Marka Gudurića, Nikole Rebića, Nikole Miškovića, Nataše Kovačević i mnogih drugih.

Svojevrstan doprinos afirmaciji i popularizaciji košarke dali smo kao pokrovitelji dokumanetarnog filma „250 stepenika“ i knjige „Bajka iz Bormija“.

Posbeno je značajno istaći da naši diplomci sa studijskog programa Trener us portu, čiji je izborni sport košarka, stiču crvenu FIBA licencu i mogućnost da vode profesionalne košarkaške klubove.