Knjiga „Menadžment poslovnih finansija“ je još jedna vredna naučna i stručna literatura koja je ugledala svetlost dana zahvaljujući izdavačkoj delatnosti Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Autor je naš nastavnik doc.dr Milan Radaković zajedno sa akademikom prof. dr Nenadom Vunjakom.

Knjiga je pre sve namenjena kao udžbenik studentima Fakulteta za sport, kako na osnovnim, tako i na master studijama. Podeljena je u tri segmenta. Prvi je menadžment strategija finansijskog poslovanja preduzeća, drugi je menadžment strategija poslovanja banaka i treći je menadžment strategija finansijskih tržišta. Obuhvatili smo sve tri oblasti kako bi studenti na najbolji mogući način mogli da vladaju poslovnim finansijama. Mislim da je ovo još jedna sjajna priča u izdanju našeg Fakulteta“, istakao je doc. dr Milan Radaković.

Posebnu zahvalnost doc.dr Radaković je uputio akademiku prof. dr Nenadu Vunjaku.

Nenad Vunjak je bio moj mentor na doktorskim studijama i zahvalan sam mu što je prihvatio da bude deo ovog projekta. Njegovi saveti i iskustvo su bili dragoceni“, rekao je doc. dr Radaković.

Ovom knjigom je nastavljena produktivna izdavačka delantnost Fakulteta za sport u ovoj školskoj godini. Objavljena su još i izdanja „Sociologija sporta“ Višeslava Krsmanovića, „Menadžment sportskih objekata“ Sanje Krsmanović Veličković, „Fizičko vaspitanje i sport“ Dejana Milenkovića, „Savremena televizija i osnove TV novinarstva“ Tatjane Ćitić i „Biti četvrti – šampioni bez olimpijske medalje“ autora Predraga Bajića i 24 studenta našeg Fakulteta.