Saša Ozmo, novinar Sport kluba, predstavio je u prostorijama Fakulteta za sport Univerziteta „Union Nikola Tesla“ svoju knjigu „Sportsko novinarstvo“. Promociji je prisustvovao veliki broj naših studenata, naročito onih sa studijskog programa Sportsko novinarstvo.

Iako mlad, Ozmo već iza sebe ima zavidnu karijeru. Posle završenog Fakulteta politčkih nauka u Beogradu, prvo je radio na sajtu B92. Već nekoliko godina zaposlen je na Sport klubu. Najpoznatiji je po izveštavanju sa najvećih teniskih turnira Gren slemova u Melburnu, Parizu, Londonu i Njujorku.

Ideja za knjigu je došla zbog toga što uživam u radu sa mladim novinarima. Kada sam prvi put dobio priliku da nekom budem mentor, bilo mi je veliko zadovoljstvo, jer sam mogao nekome da ne napravi sitne greške koje sam ja pravio. Imao sam izvanrednog mentora u Vladimiru Novakoviću. Iz svih tih odnosa, rodila se maglovita ideja o knjizi, koja se konkretizovala kada sam gostovao na predavanjim kod svoje profesorke Sanje Domazet na Fakultetu političkih nauka“, istakao je Saša Ozmo.

U svojoj knjizi ima i dve oblasti u čijoj izradi su mu pomogle starije kolege.

To su sportsko komentarisanje i poglavlje vezano za društvene mreže. U delu za komentarisanje u susret su mi izašli Nebojša Višković i Vladimir Novaković, dok je deo vezan za društvene mreže pokrio Ivan Minić“, rekao je Ozmo i dodao „Nadam se da će knjiga koristiti svim studentima novinarstva, koji žele da postanu sportski novinari, ali i onima koji se već bave ovom profesijom. Poslužiće im da se podsete nekih stvari, ali i da nauče nešto novo“.